Alt jeg ser er kvisene

12647665_10154495991115476_1108094854_n

Min uke på 4 Stjerners middag er på denne uka, og selv om jeg koser meg med å se på, så klarer jeg bare å se alle kvisene mine.
Huden min var på det verste der, Etter siste amming så eksploderte huden og ble dårligere enn noen gang før. Er det ikke typisk? Det året jeg får være med på tv-programmer og leve alle jenters drøm så har jeg hud som en overhormonell 17 åring.
Det var flaut, jeg skammet meg og følte meg skikkelig ukomfortabel. Det hemmet meg i praten, i det sosiale og jeg ville bare sjekke sminken hele tiden. Den psykiske belastningen var kjempestor og jobben med å late som ingenting var kjempevanskelig. Folk er jo høflige og sier ingenting noe men alle ser det, og det vet jeg og da sliter jeg med å holde blikket oppe.
Ene dagen sa faktisk en kameramann fra til meg at jeg var blank i panna så jeg fikk pudre litt, jeg er evig takknemlig for på det opptaket så det mye bedre ut, tv lys er veldig kraftig og alt blir synlig.

I dag er huden min mye bedre, omtrent kvisefri men med grov hud og arr som nok aldri helt vil forsvinne. Jeg er så glad for at jeg dro til hudlegen og fikk skikkelig hjelp. Og jeg er så lei meg for at jeg ikke gjorde dette for mange mange år siden.

12596134_10154495991145476_604894753_n

70 Comments

 1. Elisabeth

  Hvordan type hjelp fikk du?

  1. komikerfrue

   Isotretinoin, jeg er på kur enda.

 2. Synes du e heilt nydelig uansett i! Med eller uten kvisa =)

 3. Forstår godt problemet ditt, er akkurat ferdig med isotretinoin kur nr 2!
  9 mnd sto eg på den dinna gangen, forrige gang i 6 mnd. Det er ca 5 år sida.
  Håper eg er kvitt kvisene for ever no, en helsikes plage!!
  Masse lykke til, krysser fingrene for deg

 4. Jeg følger med på tv hver dag, og måbhelt ærlig si at det har jeg ikke lagt merke til! Veldig gøy å se på, gleder meg til i kveld! 🙂

 5. Litt glad du skriver akkurat dette

 6. Skjønner deg så fryktelig godt. Jeg var ferdig på isotretinoin på mandag, da har jeg holdt på i over 1 år. Skummelt å slutte, redd det kommer tilbake. Har du noen tips på produkter som er gode til oss? Ha en fin dag 🙂

  1. komikerfrue

   Åh det tenker jeg også på, at det blir skummelt å slutte! Jeg vet ikke noe om huden din, alder osv men jeg er ikke redd for å bruke rike kremer og ansiktsolje om natten selv med fet hud, og så lettere på dagtid. Merker kommer også an på hvor mye du vil bruke, jeg kan fint ha et kjempedyrt ansiktsserum men en rimelig dagkrem f.eks. Jeg foretrekker kremer fra hudpleiesalonger, de kommer i alle prisklasser.

   1. Jeg sluttet for et år siden! Alt er borte og ingenting har kommet igjen! En utrolig lettelse! Bruker nesten ikke “hudsminke” lenger! 🙂 liker at du skriver om dette! Det er et vanskelig tema, men det blir bedre. Vil anbefale å bruke “Epiduo” krem i tilleg til behandlingen hvis du/dere ikke gjør det! Den tok vekk en del av arrene mine. 🙂

   2. komikerfrue

    Jeg bruker epiduo også, men bare på områder med mest arr. Smart tips 🙂

 7. Skjønner godt hva du mener. Er på samme behandling som deg.

 8. Sjekdent jeg kommenterer blogg, men nå klarer jeg ikke la være ☺ Nå har jeg fulgt med på 4 stjerners middag denne uken (det skjer jo aldri, men med sykdom i hus så er det sofatid ). Ikke en eneste gang har jeg hverken lagt merke til eller tenkt på at du har kvisete hud. Det er nok noe du legger best merke til selv. Jeg har sett alle de nydelige klærne du har på deg, og det nydelige håret ditt

  1. komikerfrue

   <3

 9. Cathrine

  Så trist du ser det sånn! Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har tenkt et eneste sekund over det du beskriver her! Du stråler, og du ser ut som en helt herlig person i programmet! Trist at du følte du ble hemmet av det, for helt ærlig tror jeg veldig få har tenkt noe over det. Man ser som regel sine egne skavanker på en helt annen måte enn hvordan andre ser det. Jeg syntes hvertfall du strålte! 🙂

 10. Christin Larsen Espnes

  Kjære deg ❤️ Jeg forstår problemet… Men, du er jo uendelig vakker Marna

 11. Sliter med samme problem, og har nå fått tilbud om isotretinoinbehandling. Anbefaler du å gjennomføre behandlingen? Er 19 nå og har slitt med kviser i lang tid.

  1. komikerfrue

   JEG skulle ønske jeg gjorde det da jeg var 19. Jeg kan ikke råde deg på medisinske behandlinger desverre, men JEG har ikke angret et sekund. Når huden begynner å bli gammel og mister underhudsfett så kommer alle arrene frem så jo før jo bedre er min tanke. Merk: Hudlegen min er veldig varsom og trapper opp med medisiner til huden er fin og så trapper vi ned. Mange går rett på maks dose og det er mange bivirkninger på en gang..

 12. Forstår hva du sier og føler. Men når jeg så på i går var det kunne vakker og smilende Marna jeg så.

 13. MARNAAAAAAA❤️❤️❤️❤️Du er så fin du, kunne gått dekket med bajs, hadde vært sjarmerende uansett!! Trur story…

  1. komikerfrue

   Hahaha takk for den 🙂

 14. Hei. Jeg er 35 år og kjenner meg veldig igjen i det du sier. Jeg ser også bare kvisene og arr når jeg ser på meg selv. Jeg må nok innrømme at jeg selv godt legger merke til uren hud på andre, sikkert som en teit bekreftelse på at jeg ikke er alene. Når det er sagt vil jeg si at det var absolutt ikke det jeg la merke til hos deg! Du reklamerte tidligere for den der swiss.? Saken, den rulle dingsen men nåler. Virker den?

 15. Om det skjer igjen anbefaler jeg å smøre ansiktet med coconut Oil entra Virgin om kvelden.. Har prøvd veldig mange hudpleieprodukt mot kviser, men det funker mye bedre..

 16. Kristine

  Jeg kjenner meg såå igjen, dog jeg er ikke plassert foran kamera med mindre det er mobilkamera. Men skjønner akkurat hva du tenker og føler. #Denfølelsen 😉

 17. Jente 24

  Dette stakk godt i magen! Hadde det akkuratt slik selv frem til isotretinoin gjorde livet bedre for 2 år siden. Jeg hadde veldig vondt i ryggen og ble veldig fort sint når jeg gikk på dem. Har du opplevd noe bivirkninger?

  1. komikerfrue

   Jeg hadde noen tunge dager i starten men har trappet opp såpass sakte pga div tv innspillinger at det har gått greit og nå er det stabilt bortsett fra at huden er veldig tynn og blir lett sår. Merk: jeg har tannregulering på innsiden, ouch..

 18. Hei kjære deg <3 Jeg forstår at du følte det ubehagelig, men jeg kan trøste deg med at det nok kun er du som tenker dette! Det er ingenting jeg bare sier. Har sett epidodene hittill og jeg har ikke tenkt tanken! Det eneste jeg har tenkt på er at jeg misunner din skjønnhet, og at jeg gjerne skulle sett like bra ut som deg, hatt like flott kropp som deg etter to graviditeter, sett like ung ut (selvom jeg er yngre enn deg), og hatt en hærlig humor som deg. Vi damer er veldig flinke til å dømme oss selv! men når du føler deg slik igjen, tenk på at det sitter noen å dømmer seg selv på samme måte mens de sitter å ser på deg på 4 stjerners middag å beundrer deg fra topp til tå!

  Hilsen ei tobarnsmamma som aldri har hatt kviser, og som derfor garrantert ville lagt merke til om kvisene dine syntes veldig på tv skjermen! 🙂

 19. Takk Gud for at du er normal!

 20. Uff, know the problem 🙁 Etter ammingen ser jeg ut som en hormonell fjortis selv, ikke gøy når man er over 30 😀 Bra du får hjelp, evnt kan jeg tipse om noen magiske produkter som har begynt å virke veldig bra for meg nå (du jobber/jobbet jo i bransjen, så du vet jo triksene.)

  PS, takk for sist på stambaren på Majorstuen for ca 100 år siden 😀

 21. Jeg er 26 år og akkurat ferdig å amme selv. Min mot har acne – så da jeg fylte 23 og fortsatt hadde store kviser oppsøkte jeg hudlege. Jeg fikk medisiner og kremer, lysbehandling og utallige råd om å ikke “overtenke” hva andre tenker. Det er ufattelig vondt å alltid føle det “er noe” som ødelegger. En kler på seg de fineste klærne og bruker lang tid på sminke osv, men de to bulene i fjeset er ikke bare fortsatt synlige – de er vonde og! De minner deg hele tiden på at “her er jeg, midt i fjeset ditt – og alle ser på meg”. Drittkviser!! Jeg tror de med samme problemer er de som gjerne ser det vest marna, og de er jo og de som forstår.. Jeg vet det ikke er renserutine eller kostholdet mitt som ødelegger huden – samme for deg. Acne er en hudsykdom, en vanskelig en. Du er veldig vakker og gjør deg veldig godt på skjermen, selv med et par kviser. Du får bare oss andre til å føle oss litt mer normale

 22. Helt ærlig så var alt jeg tenkte da jeg så deg på tv at du har helt nydelige øyne og et utrolig fint smil 🙂

 23. Det tenkte jeg ikke over I DET HELETATT. Hvor ofte ser du på TV og legger merke til om folk har kviser eller ikke? I min verden må man være virkelig kvisetryne for at jeg skal legge merke til det.

  Jeg skjønner deg, man er SÅ kritisk til seg selv! Men jeg lover deg at jeg tenkte ikke over dette what so ever. For meg blir det som å legge merke til om noen har på neglelakk eller ikke, what, neglelakk? Mulig hun hadde det, jeg så ikke noe på det? 😉

 24. Kjære marna! Jeg følger med både på bloggen ellers og på 4stjerners denne uka og det eneste som slår meg e at du e utruuulig vakker dame. Ikke la noen kviser hemme deg. Du stråler rett og slett. God klem til dj

 25. Cathrine aspnes

  Jeg skjønner godt hva du mener, har slitt i flere år jeg også, men endelig fikk jeg hjelp hos hudlegen, jeg går på det samme som deg, det blir først ille så bedre så får bare holde opp mote, jeg fikk beskjed om å gå på det her i 7 mnd, og det er lenge! Men, som folk sier de legger ikke merke til det bare du selv som “føler” det. Hva skal man tru, vi får håpe kuren hjelper oss 🙂

 26. Setter pris på at du forteller om det. Huden din ser veldig fin ut nå 🙂 Hvilken hudkremer og ansiktsrenser bruker du? Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Jeg føler meg så jævelig med kvisene som stadig vekk dukker opp! Har akkurat avsluttet Isotretinoin kuren nå.. Og jeg har fortsatt mye kviser

 27. Setter pris på at du forteller om det. Huden din ser veldig fin ut nå 🙂 Hvilken hudkremer og ansiktsrenser bruker du? Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Jeg føler meg så jævelig med kvisene som stadig vekk dukker opp! Har akkurat avsluttet Isotretinoin kuren nå.. Og jeg har fortsatt mye kviser

 28. Kristina R.

  Jeg skjønner hva du mener, men jeg synes du er fantastisk fin uansett, og jeg mener det! 🙂

  Jeg selv sliter med en del kviser, ikke store røde, hvite.. Men har en del små. Noen som synes ekstra godt enkelte dager. Men problemet mitt er at jeg er bare 20 år, og har store porer ved nesen, på nesen og mellom øyenbrynene. Jeg har en del hudormer på nesen som synes alt for godt når jeg går sminkefri.

  Jeg føler meg ikke spesielt vakker uten sminke, selv om jeg går mye uten sminke hjemme. Det gir meg dårlig selvtillit, og føler meg ikke fin selv om samboeren min, uansett hvor mange ganger om dagen han forteller meg hvor vakker jeg er, tror jeg ikke på det.

  1. komikerfrue

   Åh, småkviser er jo bare overfladiske og lettest å bli kvitt, gå til legen og få f.eks basiron eller noe annet å smøre på. Dropp det ekstra godteriet du ikke trenger å spise, rens huden morgen og kveld, vask sminkebørstene dine en gang i uka og bruk peeling, ofte. Hadde det vært så lett for meg så hadde dette vært en smal case. Du er vakker!

 29. Jeg syntes du er helt nydelig jeg!

 30. Himmel Marna… du må ha noe feil med Tv`n din…. du ser nydelig ut! Mannen min tittet tilfeldigvis på programmet i går og uttalte “for et vakkert ansikt den dama har”… så vet du det. Gleder meg til “din” middag i dag.

 31. Ser i grunn bare den fine personligheten din på tv, jeg… ikke på kvisene. Jeg ble litt overrasket egentlig hvor ydmyk du er på tv 😉 Jeg vet tee thre oil som du får kjøpt på Body shop kan virke på kvisene. En bitteliten sak som du tar bare der hvor kvisene er, ikke hele ansiktet. Den er bakteriedrepende.

 32. Christina

  Du er vakker uansett du 🙂

  1. komikerfrue

   Dere er så søte <3

 33. Du er nydelig uansett! Og det smilet skulle jeg ønske jeg hadde! 🙂

 34. Jeg har ikke lagt merke til kvisene dine at all mens jeg har sett på fire stjernes. Men jeg lagt merke til, og lurt på hvorfor du har virket så sur og nedfor, i mangel på bedre ord. Jeg er jo bare vant til å se den Marnaen jeg ser på videoene du legger ut, og der har du jo DEN utstrålinga og bøttevis med humor, men den var no where to be seen on screen. Men nå skjønner jeg hvorfor, og det var ikke noe moro å høre. Trist det hemmet deg så mye. Du er fin. Keep in mind at du har vunnet en missekonkurranse de gangene du har dårlige dager.

  1. komikerfrue

   Haha det var mye voksenprat på middagene, jeg falt litt av på italienske matuttrykk og manglende livserfaringer. Men i kveld tar jeg igjen!

 35. Hei. Kan du legge ut et bilde av deg med fletter på bloggen? Du hadde vært så utrolig søt med fletter!! Du kan ha røde sløyfer i flettene.

  1. komikerfrue

   Freak

 36. Har ikje lagt merke te kvisene dine på programmet.. Så du var litt stille men det kan vi være i perioder:) å nå skjønner jeg hvorfor du var det:) synes du har ein kjempe fin blogg:) morsomt å se dere på bloggerne:) savner det! Ha ein gode dag videre:)

 37. La ikke merke til at du har dårlig hud i det hele tatt. Jeg syns du ser helt fantastisk nydelig ut!
  Kjenner meg igjen i det du skriver og avsluttet min kur for tre mnd siden. Det er ikke 100% bra enda, men mye bedre enn det var. Det er godt å slippe å tenke på at jeg må sjekke sminken hele tiden. 🙂

 38. Har sett på denne uken, og gleder meg sånn til ikveld når det er din tur. Har ikke et eneste sekund tenkt på kvisene dine, har ikke lagt merke til de. Du tar deg bra ut, Marna! 🙂

 39. Grete Berge Ramsnes

  Jeg har sett deg på tv, og vet du hva? Jeg har absolutt ikke kommet på at du har kviser før du skriver dette!!! Jeg har selv vært plaget i perioder, selv om eg er over 50 år! Det er usannsynlig plagsomt. Nå har jeg funnet en foundation som ikke gir meg kviser og den tviholder jeg på! Godt du er kvitt problemet!

 40. jeg la ikke merke til at du hadde kviser, syntes du var vakker og virket hyggelig 🙂

 41. Marna, Marna! Du er vakker både med og uten kviser! Jeg sitter og ser på 4-stjerners middag og du er mitt girlcrush! Du er nydelig!

 42. Jeg har ikke lagt merke til det i det hele tas! Faktisk tenkte jeg i dag at du hadde så fin hud

 43. Michelle

  Blir du veldig tørr i huden av pillene? Har hørt at mange blir det. Hvordan behandler du det eventuelt? Takk for at du tar opp temaet, det er mange som sliter men få som tør å snakke offentlig om det 🙂

  1. komikerfrue

   Face Oil fra Nilens Jord har reddet meg 🙂

 44. Kjære Marna, I feel you!
  Har slitt med akne siden jeg var 12, nå er jeg 29. Har også gått på Isotretinoin i 2012, dessverre fikk jeg tilbakefall. Og verre ble det etter graviditet. Men! Nå har hudlegen gitt meg en tryllegelé: Zalna. Den inneholder antibiotika og a-vitamin og skal brukes som kur. Jeg har ikke hatt en kvise siden jeg startet med denne i november. Så, skulle du ikke bli helt bra, be om å få Zalna. Den er forholdsvis ny på markedet.
  Flott er du uansett, da, men jeg skjønner deg

 45. Du er tøff altså! Digger at du våger å være så åpen!! Jeg har også problemer med huden, kviser i voksen alder er ikke så kult…. Fikk samme medisiner som deg hos legen som hjalp men det tok jo bare bort symtom på at noe var galt. Huden i ansiktet påvirkes veldig av mage og tarm, er der gruff der så kommer det kviser mm. Så istedet for å ta kur etter kur så har jeg skippet gluten og dratt ned på melk, noe som gjør underverk for både huden og magen. Anbefaler deg å lese litt om hva gluten steller til med og kanskje teste en glutenfri måned. Jeg så stor forskjell etter en måned. Lykke til, du er best!!

 46. Elisabeth

  Hei. Jeg leste dette i dag rett før jeg skulle ut. Den siste uka har jeg gått rundt og vært flau over utbruddene mine og lurt på hvordan jeg skal få sminket meg for å skjule det. Jeg skammer meg over at jeg er voksen, men fortsatt har tenåringshud i perioder. Men så leser jeg dette. Jeg ser deg… Den flotte dama. Uansett hva slags hud du har eller har hatt er du like vakker, morsom og smart. Så jeg ser på deg, og så ser jeg på meg. Fy fader. Hvordan huden min ser ut i dag skal ikke få være med på å bestemme hvordan jeg føler meg. Takk for innlegget

 47. Takk for at du skriver om dette! Jeg er som deg i 30-årene og har to små barn. Har hatt akneproblemer i 20 år, leste bloggen din og fikk endelig mot nok til å gå til hudlege. Fikk differin krem som ser ut til å fungere, tenk det var alt som skulle til! Jeg har også kjøpt nilens jord oljen som du anbefalte og den er fantastisk! Nå har jeg bedre hud enn på mange år og det er takket være at du skriver så åpent om dine hudproblemer 🙂

 48. Marna, har du prøvd Elixir produktene hos Hudpleieklinikken? Jeg har endelig fått huden i sjakk pga. Elixir Niacin gel, Elixir smoothing cream 15 % og Dr. Schrammek maxi day cream. Oppdaget at gel baserte kremer som ikke tetter porene er redningen. Decleor og Dermalogica kan gå å legge seg. Ps: Ikke bruk basiron mer enn absolutt nødvendig, den har ødelagt huden min i pannen, kremen er sterk og ødelegger huden ( = mer rynker )

  1. Glemte å nevne Elixir anti acne pads – som rett og slett holder kvisene borte, eller i det minste reduserer de med 70%

  2. komikerfrue

   Jeg har indre ubalanse i kroppen og hadde cystisk akne så de kremene hadde nok heller ikke gjort noen forskjell. Men de er helt sikkert kjempegode 🙂

 49. Hei!
  Er du ferdig med ISO-kuren? Kan du fortelle litt om utfallet? Ser det er lenge siden noe er skrevet her, kanskje det ligger ein annen plass..
  Nysgjerrig da jeg har fått tilbakefall etter å ha tatt 370 piller (64kg), var ferdig i januar og har fått fullt tilbakefall og det er verre enn før, ville heller gått litt lenger på kuren enn for kort. Skal til hudlege i august og be om kur 2..

  1. komikerfrue

   Ja, det ligger flere poster under kategori “hudpleie”. Jeg kan ikke så mye om tilbakefall men vet at flere har måtte ta to kurer, noen ganske tett, andre med flere års mellomrom. Håper virkelig jeg slipper det, lykke til til deg <3

 50. Hei!
  Leter i arkivet ditt for å finne erfaringer rundt isotretinoin.
  Gikk du på kur under 4-stjernes middag? 🙂
  Fikk du en forverring før bedring? Hvor raskt synes du at merket bedring? Hvordan fungerte det å sminke seg under kuren, mtp tørrhet? Håper på svar selvom dette er et gammelt innlegg! 🙂

  1. komikerfrue

   Hei, jeg gikk ikke på kur under 4stjerners middag. Ble litt verre før bedre, bedring etter ca 2-3 mnd, måtte sminke meg på nytt iløpet av dagen, byttet til fetere foundation og brukte mye ansiktsolje og nattkremer under makeup, noen ganger krem utenpå sminke også utover dagen det var ganske crazy tider, 🙂

   1. Takk for svar! Så lenge som 2-3 mnd før bedring ja. Ser flere hudlegekontorer skriver bedring etter 2-4 uker.
    Litt verre, betyr det store synlige? Flasset du hudflak, eller holdt du det i sjakk med krem?
    Er så usikker på om jeg tør å gå igang med dette. Selvom jeg ikke har det så kult nå for tiden heller.

   2. komikerfrue

    Vel, jeg mener at alt var vekke, selve forbedringen startet ganske kjapt, men det tok litt tid for noen urenheter blir sittende fast fordi de blir tørket inn og harde og det tok ganske lang tid. Jeg flasset ingenting, legen trappet meg veldig gradvis opp i dose ettersom jeg tålte behandlingen for kroppen venner seg til den etter en stund og da kan en trappe opp.

   3. Siiilje

    Takk for svar! <3 Hjelper å høre andres erfaringer. Høres fornuftig ut med gradvis opptrapping. Alt i alt, er du glad du gikk i gang med kuren? Hvordan var din opplevelse? Leser så mye skrekkhistorier. Siste spørsmål, kan du utdype hva du mener med crazy tider?
    Og forresten! Huden din og du er vakker.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *