Et barn til?

I det siste har vi snakket mer om å kjøpe hus og Ørjan er gira. Veldig gira. Hus er noe vi absolutt kunne trengt, men jo mer han snakker om det jo mer panikk får jeg for å flytte herfra. Vi har jo akkurat kommet i orden, fått sofa som faktisk passer stua og har planer for nytt vitrineskap, på mål til og med.
Ny bolig betyr å gjøre alt det på nytt igjen, og for å gjøre det hele enda litt mer spennende så ser han på oppussingsobjekter! Dette lukter det samlivsterapeut av..
I dag tidlig så toppet det seg for meg da Ørjan kom til meg og sa: Om vi får kjøpt bolig nå Marna, så skal du få jenta du ønsker deg.
Jeg knakk sammen i gråt.

Etter siste fødselen ble jeg satt ut av at Ørjan sånn helt naturlig fortalte venner og familie at «ja dette var sistemann, nå skal vi ikke ha flere barn». Jeg ble lei meg for det var ikke noe vi hadde snakket om sammen (og hva jeg kan ha brølt til han under selve fødselen gjelder faktisk ikke).
Vi ble enige om å la det ligge et års tid og i mellomtiden har jeg knapt tenkt tanken engang. Altså, brystvortene mine har akkurat sluttet å være blå etter ammingen, Dexter våkner fremdeles iløpet av natta, hva skulle liksom få meg til å tenke: Hm, skulle ikke vi hatt èn til da?
Jeg har forsonet meg mer og mer med guttegjengen min. Drømmen om ei lita jente som jeg alltid har hatt viskes mer og mer vekk i ralisme. Jeg fatter ikke hvordan jeg skulle klart å gjennomføre et svangerskap og en fødsel til, hvordan vi frivillig skal utsette oss selv for en småbarnsperiode til. Ekteskapet våres har fått seg mange prøvelser og trenger faktisk pleie, men så er det drømmen om den lille da.. Og redselen for å kanskje angre om noen år og da er det kanskje for sent?

-Hvordan i helvete skal vi klare et barn til uten at det blir skilsmisse? skreik jeg til han. -Du kan ikke bare si noe sånt for å få viljen din!
Jeg er redd han bare sier dette for å få meg mer interessert i å kjøpe hus. Kan ikke slenge rundt seg med sånne ord! Dette kom som lyn fra klar himmel, jeg ble forbanna og redd og alle følelsene mine som jeg nok har holdt på avstand ble tvunget fram i lyset. Etterhvert så jeg det litt klarere.
Jeg trodde at Ørjan sa dette for å overtale meg til å kjøpe hus, men han mener det faktisk. Større hus betyr jo faktisk plass til flere små, men jeg.. Jeg er redd for å kjøpe hus fordi da har vi en grunn mindre til å IKKE få flere barn. Til slutt er det bare meg og det fysiske det står på og ingen andre hinder lenger..

Han skjønte at han traff en spesiell knapp, jeg fikk tjue kyss på hodet og en varm klem. Fine mannen min. Skulle ønske han var steril.

-Jeg er livredd for at jeg skal få lyst på et barn til.

IMG_8857

22 kommentarer

 1. Flotte, fine Marna. Ørjan og du er skapt for å ha en stor familie og et stort, flott hus. Dere er sterke hver for dere og enda sterkere sammen. Jeg heier på dere og drømmene deres

  1. Edel k smedholen

   E fårstår at du ønska dj ei prinsesse…som eneste høna i føokken…Skal man ikke være gla at man har fått to flotte barn…og det er heller ikke noke selvfølge å få et frisk bar eller barn i det hele tatt.Sjølv har jeg 1 jente og 1 gutt pluss en vakker vakker engleprinsesse som ikke fikk være med oss lenger enn 47 min. ..Jeg savner henne vær dag men er så taknæmelig for de to flotte barna mine som har gid meg noen gråe hår av og til…Det er heler ikke en selvfølge å få barn i dette landet…og da kan ord såre som jeg ønsker meg kunne en datter derfor går vi for nr 3…..Og hva gjør du om du får en gutt til da?Blir du skuffet?

 2. Amalie

  Hahaha, skulle ønske han var steril

 3. Cecilie

  Er veldig fan av deg og din blogg Marna!
  HVIS dere (man må jo (helst) være enig) vil prøve å få en til baby, og vil ha ei jente. Det er masse man kan gjøre for å øke sjansen, -endre pH verdien bla.
  Ei venninne har to gutter, på tredje gikk de for ei jente. De gjorde alle grep for å få ei jente. Og de fikk det

 4. Veldig gjenkjennelig! Har to gutter og ei lita jente. To H svangerskap og fødsler med kolikk alikevel ga jeg ikke opp drømmen om den tredje.. Etter mye overtaelse ga mannen min seg etter han forstod jeg ikke ville gi meg med maset før jeg var langt over gørr, så vi gav det tre mnd, siste mnd sa jeg at jeg ville beg på pillen igjen, men obs der var jeg gravid. Fikk verdens skjønneste jente og to veldig stolte brødre og en mann som ofte takker meg for at jeg overtalte han

 5. Her har vi to galne galne guta og plenty med utfordringa! Men drømmen om rosa

 6. du vet det finnes fosterbarn eller å adoptere? … ekstremt mange som trenger ett trygt hjem…. selv har jeg vokst opp med flere fosterbarn som har kommet og gått gjennom tidene. nå har vi en som er 13 og som har vært her siden h*n var 8 måneder. Kunne ikke ha sett for meg ett liv uten dem og er definitivt noe både jeg og søstra mi kommer til å gjøre når vi blir voksene selv.

 7. Ønskemamma

  Kanskje, kanskje om tre år sitter dere i huset deres og ser på en stolt og stor Dexter som kysser lillesøster på et år på kinnet. Da reiser du deg fra stolen, gir Ørjan 20 kyss på hodet og en lang, takknemlig klem. ❤️

  Kanskje er det sånn det blir Marna. Hvem vet? Veldig fint (og morsomt) skrevet var det i alle fall.

 8. Snart5barnsmor

  Med 4 gutter og en liten prinsesse i magen skjønner jeg veldig godt savne etter en datter… ord kan ikke beskrive når hun på ultralyden sa at det var en jente i magen.. Å jeg spurte er du sikker eller HELT sikker…Å hun sa HELT SIKKER, NÅ KAN DU HANDLE ROSA

 9. Therese

  Jeg har alltid ønsket meg ei jente eller to- her sitter jeg med 4 flotte gutter, men har ikke sovet ei natt på 14 år…

 10. Kristine

  Kjenner meg såå igjen- har to gutter- prøver å undertrykke drømmen om rosa- men den ligger der som et snikende ullteppe

 11. Jeg heier på dere uansett hva dere gjør. Dere er et flott par med mye humor!

  Jeg har startet en blogg om psykisk helse og idag kommer det et nytt innlegg. Håper du vil ta en tur innom. 🙂

  https://painnsiden.wordpress.com

  Mvh, Thea

 12. Kamilla

  Åh, Marna! Dette er den blogginga som er deg! Snerten, humoren og det hverdagslige! Skjønner at du må ha et visst antall annonser og alt det der – men ta vare på blogginga som vi som har lest deg i gamle dager kjenner igjen… Ha en god dag:)

 13. Camilla Albertine

  IKKE gå for oppussingsobjekt! Vær så snill, for deres egen del. Vi kjøpte en fixerupper for åtte måneder siden. Nå først begynner alt å komme på plass. Hadde vi hatt barn oppi det hele tror jeg at jeg hadde lagt meg ned for å dø for lenge siden!

 14. Madeleine

  For Guds skyld….ikke et oppussingsobjekt. DER har du skilsmissen!
  Håper dere får et barn til 😉

 15. enig med Camilla Albertine, oppussingsprosjekt er ikke for alle (men kanskje dere er spesielt handy?)

 16. Hei Marna. Jeg vil først og fremst bare understreke at jeg skjønner drømmen din om en liten jente i flokken din, så dette er ikke ment som et kritisk spørsmål, kun undring. Jeg husker jo også fra Bloggerne at du ønsket deg veldig en jente. Hvordan tenker du å prøve få til dette? Hvis du blir gravid igjen og det er enda en gutt, tenker du da å prøve enda en gang? I noen land er det lov med assistert befruktning for å få et spesifikt kjønn. Er det noe du kunne ha benyttet deg av? Jeg kjenner en som har prøvd alle mulige kjerringråd for å prøve få ei jente, hver gang hun har blitt gravid, men som har fire gutter. Selv har jeg to uplanlagte jenter, og jeg kjente også da jeg gikk gravid at det var viktig for meg å få jenter, av grunner jeg ikke helt klarer å forklare. Hva tror du at du savner mest med en jente? Mens de er små tror jeg ikke det er så stor forskjell, annet enn at jentene mine har ingen interesse for biler men er helt gale etter dukker og bamser. Ellers er de bråkete og trassige som barn flest. Du har to veldig skjønne barn, det har jeg sett både her på bloggen og en gang i sommer da jeg så dere i Frognerparken 🙂

  1. komikerfrue

   Haha her var det mange spørsmål men jeg kan si at jeg aldri kommer til å prøve noen metoder for å få et bestemt kjønn, dersom jeg skulle bli svak og gå for et barn til. Det blir det det blir men en stor del av motivasjonen er jo at det kanskje, kanskje blir ei jente. Det er som du selv sier, uforklarlig. Jeg er jo høne i haneflokken hjemme, trenger flere på laget.

 17. Lene Fonn

  IKKJE oppussingsprosjekt .. Vi kjøpte eit hus frå 1970 i 2005 og pussar opp endå. Undervegs kom det 4 born .. Tre jenter og 1 gut. Herlig å ha mange born i dette galehuset men eg vil understreke at vi har måtte kutte ut å reise på ferie saman, det vert altfor dyrt, huset er på langt nær ferdig, sove har vi vel knapt desse åra og på eit tidspunkt flytta vi frå kvarandre .. Ekteskap og born er ikkje for pyser.. Men for Guds skyld ; ikkje oppussing ..

 18. Jeg vil gjerne ha et barn til jeg 🙂 men bare hvis vi får en rolig en som sover godt, hvor skal jeg signere meg på? 😉
  Hilsen en med en baby på 10 mån som våkner 2-3 ganger pr natt

 19. Jeg leser kommentarene og skjønner at mange vegrer seg for oppussing og flere barn, men jeg ville bare si at vi har en gutt og to jenter (minstemor 1 år), har pusset opp et gammelt hus i 14 år og bygger nå på ekstra kvadratmeter på huset OG har (mer enn) fulle jobber begge to. Og vet du hva; det går HELT fint og vi storkoser oss med alle tre barna og hverandre. Jeg tror det viktigste er fokuset på hverandre innimellom alt kaoset, sette av små minutter til litt flørting i hverdagen. Vi angrer i hvert fall ikke en dag på at vi valgte å gå for sistemann, enda vi hadde en av hver fra før!

  1. komikerfrue

   <3

Kommentarfeltet er stengt.