Krev bildebevis

Det gikk litt fort for seg da vi litt for spontant tok Dexter på sin første tur på isen, at vi glemte hjelm..! Herregud, vi kom ikke på det engang, før vi kom hjem og så hjelmene ligge i gangen. Nå var vi heldigvis ikke så lenge på isen da, Dexter streika etter fem minutter og jeg.. jeg har ikke så mye på isen å gjøre egentlig. (video her)

16731088_10155545817385476_1919226508_n

Jeg fulgte en kjempelang tråd på Facebook her om dagen om hvilke oppgaver og hva ukelønn som passer barna i ulik alder, får barna dine ukelønn? Hvor gamle er de og hva gjør de? Vi tenkte starte med det nå, Theodor fyller 9 år til våren og er flink til å hjelpe til, men bare når jeg ber om det.

Theodor trodde penger var noe vi fikk fra banken han, det kan ikke være lett for de små å skjønne penger når vi nesten aldri har kontanter lenger. Jeg har lastet ned en ukelønn-app som jeg syns virker skikkelig gjennomført, den heter Gimi og har ukesoppgaver, lønnsystem og sparesystem. Dritsmart!

Fra iPaden kan Theodor si fra når han har gjort hver enkelt oppgave, og så må jeg godkjenne det før han får «penger på konto». Hver oppgave er enkelt beskrevet så han kan umulig snike seg unna med «jammen jeg skjønte ikke..! og det beste av alt er at jeg kan kreve bildebevis på at oppgaven er utført. Og oppgaven kan også være lekser! Jeg nøler ikke med å putte en femmer på å få han til å gøre de forhatte skriveleksene.

Ukelønnen kan tas ut eller bli stående delvis på mammas selvbestemte rente. Jeg ble faktisk gjerrig på renten for jeg ville ikke gi han FOR høy rente heller.. Men så skal det jo lønne seg å spare så han fikk 5% slik at han ikke skal få sjokk når han en dag møter den virkelige brutale verdensbanken.

Jeg tror faktisk dette er noe som kommer til å fungere veldig bra, ikke minst på lekser, som er den største utfordringen vår. Shit så la han få en femmer for å gjøre de da, jeg håper jo at han skal elske sparingen. Han rekker ikke spare nok til egen mobil før han er 9 år uansett.

Nå var det faktisk ikke meningen å lage et stort innlegg om denne appen men den er verdt en titt. Her er link til GIMI.

img_9523.jpgimg_9509.jpg

6 kommentarer

 1. Er pengene i dollar?

  1. komikerfrue

   Nei i Norske kroner, syns du lønnen er for lav? Haha 🙂

 2. Karina

  Glimrende app!
  Skjønner at lekser ofte er kjedelig og vanskelig å få barn til å utføre, men skal de ikke lære seg å gjøre noe de ikke alltid synes er så gøy? Leksene er ment til fordel for barna, ikke som en konsekvens, som mange barn tenker.

 3. Leste noe skrevet av Jesper Jul som jeg synes var lurt. Han mener at barn skal få ukeplaner bare fordi de er ungene våre, og at hjelp er noe de må lære seg at de må gjøre uten å få penger for det. Det er vel egentlig sånn at alle må bidra med sitt i en familie. Skal man få penger for alt man bidrar med, blir vel det et vanskelig utgangspunkt for at de skal bli selvstendige i huset etterhvert? Min 8-åring får fast ukelønn, jeg trekker aldri den. Men må bidra med sine egne ting-dvs henge opp sekk og klær, ta ut matboks, rydde rommet sitt og sine egne klær, pluss dekke på iblant og gå ut med søppel osv når det trengs.

 4. Cecilie

  Takk for at du la ut dette innlegget, har lett etter en slik app 🙂

 5. Her har vi brukt Gimi noen uker nå, og 9åringen synes det er kjempekult! Det er ikke mange kronene han får; 2 og 3 kr per oppgave, men han ser jo at det blir litt etterhvert! Rydde rommet gir 10kr da, og er satt til én gang i uka.
  Vi «satte inn» jul- og bursdsgspengene hans også der, det var stas! Så ser han selv hvor mye han har. (Og så er det genialt for mor som aldri har kontanter! Det tieren han før liksom skulle få i ukepenger ble stadig glemt da jeg ikke hadde cash. Nå er det løst!)
  Genial app.

Kommentarfeltet er stengt.