Penger spart er penger tjent

Det var en gang en ICA eier i Sverige som syns det var så forferdelig å måtte kaste varer som hadde gått ut på «best før» dato men som fremdeles var like gode, at han begynte å selge de til rabattert pris. Det ble så populært at han laget nettbutikken Matsmart som selger datovarer og varer fra produsent som f.eks skal bytte forpakning, og nå lanserer de i Norge!

Jeg testet en levering og tjente over tusen kroner, ja det er faktisk å tjene, for dette er varer jeg ellers uansett hadde måtte kjøpe på butikken til fullpris. Rabattene er helt opptil 90%, snittrabatten 50% og hittil har de solgt over 1000 tonn mat i Sverige. Her i Norge kaster hver av oss skammelige 50kg mat hvert år. Det er 10 milliarder kroner i rent tap, for ikke å snakke om miljøbelastningen.

Best før er ikke det samme som siste forbruksdag, som står på ferskvarer. «Best før» er den datoen leverandøren garanterer at varen er like bra som ved pakking, mens den i realiteten holder seg mye lenger, enkelte i mange år etter datostemplingen.

Matsmart er helt nytt i Norge og har derfor foreløpig stort sett svenske matvarer, men dette slår jo tradisjonell svenskehandel ned i støvlene. -Dersom du har lyst å teste så gir rabattkoden komikerfrue 50kr ytterligere rabatt.

Jeg fylte hele spisebordet hjemme med matvarer jeg ellers uansett hadde kjøpt på butikken til full pris. Jeg skulle egentlig bare handle for 500 kroner men det ble litt mer for det var så mye jeg ville utnytte meg av rabatten på, og dessuten viste handlekurven meg hvor mye mer jeg kunne fylle på med uten å måtte betale mer i frakt.

Matsmart er noe av det kuleste jeg har testet på lenge, det eneste jeg mangler nå er et spiskammers..!

Husk rabattkoden komikerfrue dersom du handler da 🙂

Normal frakt kommer på kr 69,- og så 20 kr i toll.

Her er bilde av datoene på et knippe av varene, ikke noe å si på det 🙂
Kremt, denne var ikke nødvendig å kjøpe, men ingen klagde akkurat..! NB, ikke utgått dato på sjokoladene og de smakte absolutt like godt som alltid.

28 kommentarer

 1. Helene

  Hei fine du! Jeg har ett spørsmål, og håper så inderlig du får tid til å svare meg. Jeg jobber på ett avlastningssenter for barn med sterk psykisk funksjonshemming, og der har jeg ansvar for en fantastisk gutt som elsker musikk og lyder. Han har ikke språk og kan ikke gå, men han kan lytte til lyder og sang hele dagen. Jeg la merke til at dexter fikk en fantastisk fin leke for ikke lenge siden. Det var en treleke hvor man la en kule øverst også kjørte den nedover og lagde nydelige lyder når den traff de forskjellige delene. Denne hadde vært helt perfekt til avlastningen hos oss, så jeg lurte på om du kunne delt hvor du har kjøpt den?

  1. komikerfrue

   Hei! Den kjøpte Ørjan på Vrimmel som ligger i Majorstuveien her vi bor, den er kjempefin. Jeg lette frem link til deg her så kan du se 🙂 https://www.vrimmel.no/products/kuletarn

 2. Hei Marna!
  Elsker Matsmart! Bor i Sverige og bestiller regelmessig derfra da det er et genialt sett å spare penger, men også miljöet. Morsomt at dere i Norge også kan ta del av dette nå, ikke en dag for tidlig!

  1. komikerfrue

   Jeg hoppet i taket da jeg hørte om det, jeg elsker billigkroken og alle typer salg 😀

 3. Veronika

  Hei! Vil bare si fra at rabattkoden ikke fungerer på matsmart sine nettsider. Kjempesmart side!

  1. komikerfrue

   Den skal fungere, jeg har sjekket den selv. Det skjer av og til om en copy/paste kodeordet får med et mellomrom før eller etter ordet, sjekk det 🙂

 4. Kristin

  Takk for tips! Det skal jeg sjekke ut 🙂 Hvor er den grå genseren du har på deg i dette innlegget fra? Den var innmari fin.

  1. komikerfrue

   Tusen takk, den er fra HM 🙂

  2. Jeg får ikke heller rabatt koden til å fungere

   1. komikerfrue

    Prøv igjen, flere andre har ingen problemer med å få den til å fungere 🙂

 5. Anniken

  Kan vi i Norge handle via matsmart? Gikk på nett siden, men fikk bare opp error når e prøvde å legge varer i handlekurv

  1. komikerfrue

   Ja absolutt, den norske siden kommer du til via linken jeg har lagt ved i innlegget (over ordet Matsmart, med annen farge enn resten av skriften), den har en midlertidig adresse inntil .no er på plass. Du prøvde kanskje å handle på matsmart.se, den funker ikke for å få sendt til Norge 🙂

 6. Malene

  Hei!
  Takk for gode tips! Jeg lurte på om du hadde smakt på ProPud puddingen og om disse er gode i smak? 🙂
  Kan disse også tines ned?

  1. komikerfrue

   Disse puddingene er jo litt spesielle i konsistens men det er den smaken jeg liker best og jeg setter de i kjøleskapet på kontoret så jeg har noe mer fornuftig å putte i meg enn sjokolade når jeg ikke gidder gå hjem og spise mat. Det står ikke noe på de om de kan fryses, kan kanskje prøve å google det 🙂

 7. Madelen

  Hva blir frakten om man bor på Østlandet? Hva betalte du i frakt? Og om du har fått sponset dette; hva hadde du betalt i frakt om du skulle betalt selv? 🙂

  1. komikerfrue

   Jeg fikk en rabattkode på 500 kroner å handle for, men handlet jo for det dobbelte når jeg først var i gang og om du ser på bildet av handlekurven så kom frakten på 69 kroner, pluss 20 i toll, og jeg hadde fremdeles 8 kg mer jeg hadde kunne handle for uten at frakten hadde økt 🙂

 8. Det fins også ei norsk side, holdbart.no 🙂

 9. Jeg får også bare error når jeg trykker på linken? Trykker på ordet matsmart?!

 10. Rabattkoden fungerer ikke.

 11. Hei! Jeg lurer på om du kan legge ut bilder av hele leiligheten din?? Den ser så fin ut Også lurer jeg på hvor mange sovrom dere har? Har ungene et hver ?

 12. Takk for tips & takk for en superbra blogg!!!

  1. komikerfrue

   Så hyggelig at du syns det 😀

 13. Woohooo tusen takk for ett godt tips ang. matsmart 🙂 måtte selvfølgelig innom og fikk bestilt masse kjekt, portoen for meg som bor i Rogaland kommer på 138 kr + 20 kr i toll, fikk også komikerfruens sin rabatt, ingen problemer å bestille. Stå på Marna! digger deg og alt du finner på 🙂

  1. komikerfrue

   Så gøy, takk for tilbakemelding!

 14. Leverer disse til hele Norge? Eller bare Oslo-området? Blir evt frakten dyrere da?

  1. komikerfrue

   Hele Norge, fraktprisen kommer an på hvor mye som bestilles 🙂

 15. Så genialt! Takk for tips 🙂

 16. Bra innlegg! Sparing er viktig

Kommentarfeltet er stengt.