Gynekolog outfit

Jeg følte meg ganske festlig her om dagen som matchet med stor deilig rosa genser, rosa mariussokker og rosa intimvaskeservietter da jeg skulle til kontroll på Ullevål for celleforandringene jeg har balet med i 3/4 år nå. Sist kontroll var i desember, og med den progresjonen jeg har hatt på prøvene mine etter den første kondiseringen (amputering av livmorhals) (bare litt av den altså) så var jeg 100% sikker på at jeg nå ville få beskjed om at de siste prøvene viste intet funn og at jeg var friskmeldt.

Reklameinfo: Genser fra Days like this/ Marius sokker  / Intimservietter som lukter skikkelig godt HER

Men nei.

-Det er fremdeles forandringer, og nå er de sikre på at enda en kondisering må til. Det var et lite slag i trynet.

Fun facts: Celleforandringer er ikke kreft, men det kan bli det om det får stå og kose seg ubehandlet. Derfor er det smart å «chop chop», fjerne vevet. Noen ganger kan kroppen reparere seg selv, ved f.eks når det blir tatt vevsprøver. Da blir det et lite «rasp» i vevet som gjør at hvite blodlegemer strømmer til området, og det kan være nok til at immunforsvaret rydder opp. Nøl derfor ikke med å ta en celleprøve når du likvel er i gyn-stolen.

Men for meg så var det ikke nok, så nå må jeg på operasjonsbordet igjen. Det er kjedelig, men denne gangen vet jeg hva jeg går til og jeg er heldig og får narkose denne gangen siden jeg har vært gjennom en god porsjon de siste årene. Altså, nå har det vært først det ene og så det andre siden 2012. Nå trenger høna mi ferie..!

Ja vet det er drøyt med et sånt bilde, men galgenhumor er faktisk min medisin. Jeg er min egen sykehusklovn, men ikke føl deg tvunget til å støtte det, støtt heller sykehusklovnene ♥︎

17 kommentarer

 1. Lykke til Marna!

 2. Masse lykke til! Så flott at du får narkose:)
  Er i samme situasjon selv,holdt på i noen år nå og skal enda en gang opereres om 1uke:( Blir d ikke bra nå,har jeg fått grønt lys for å fjerne heile dritten (uten eggstokkene)..

 3. Ønskemamma

  Masse lykke til Marna! ❤
  De gir deg sikkert narkose og en liten times høneferie, men dette var jo ikke hyggelige nyheter. Men jammen bra de kan ta det før det eventuelt blir til kreft. Antrekket er ellers ganske likt mine gynekologantekk (og de har det vært lassevis av de siste fire årene) – lang genser og matchende sokker. Hehe, det må til!

 4. Sigrid

  Fine, Marna! ❤
  Ønsker deg alt det beste.

 5. Christine

  Er selv konisert to ganger, og har fortsatt grove celleforandringer- så her ender det med full hysterektomi.. var bare det at vi plutselig så en liten kar som skal få bo der inne og vokse seg ferdig først.. mye blandede følelser og veldig annerledes å gå gravid denne gangen enn med de to andre.. antrekket så veldig kjent ut!!

 6. Mai-Lovise

  Stå på, herlige du! ❤

 7. Lykke til med en ny runde med konisering Marna. Og takk for at du belyser viktigheten av å ta celleprøve. Hilsen en gyn.sykepleier 🙂

 8. Lykke til Marna! Digger deg 🙂

 9. Kathrine G

  Så flott at du er så åpen om dette. Er sikker på at jeg snakker på vegne va flere, TAKK! Kanskje kan det være med å bidra til at flere sjekker seg. Jeg var selv å sjekket meg i går. Da jeg fikk påminnelsen fra kreftregisteret fant jeg ut at det var bare å hoppe i det, det blir ikke mindre ubehagelig av å utsette det. Det var ikke spesielt behagelig, men fort gjort. Man får jo gjort dette hos fastlegen men selv velger jeg gynekolog. Har fjernet en cyste for mange år siden så synes det er greit at de har mulighet til å sjekke eggstokkene med ultralyd samtidig når det først må rotes oppi der. Nå håper jeg bare prøvene er fine og at jeg ikke hører noe mer. No news is good news. Men er det ikke det, så har jeg i alle fall tatt første skritt til å gjøre noe med det. #sjekkdeg
  Merker jo selv at man «hemmeligholder» at man har en avtale hos gynekologen. Skal vi til tannlegen, legen etc så sier vi jo det. Skal vi til gynekologen sier vi bare at vi har «en avtale». Egentlig ganske teit når dette er et så viktig bidrag til kvinnehelse. Håper de får orden på disse celleforandringene dine også nå! Lykke til.

 10. Lykke til Marna

 11. Du altså, du er bare helt fantastisk! God strategi å være sin egen sykehusklovn. Lykke til, håper du snart blir helt friskmeldt:)

 12. Du er rå!!

 13. Charlotte L

  Lykke til, Marna! Heier på deg! Og takker samtidig for at du er så tøff og åpen om temaet.

 14. Støtter deg. Og sykehusklovnene. Dere er fine alle sammen ❤

 15. Lykke til! Synd at du ikke får være i fred «der nede», men satser på at det nå vil ta slutt med alt styret! Selv fikk jeg svar på celleprøven i dag, og alt var fint. Glad for at jeg slipper å ha det som deg, rett og slett. Unner deg ikke dette! <3

 16. Flott med galgenhumor Marna. Humoren din i seg selv er ganske flott faktisk Ønsker deg masse lykke til og håper du snart får «høneferie» ☺

 17. Du er rå Marna. Kult at du tar bilder og skriver som du gjør om dette temaet. Det er nok vanskelig for deg, men du får det til å høres så «vanlig» ut at jeg tror mange tør å sjekke seg alikevel, folk som kanskje ikke har turt eller husket på det før 🙂 du er tøff, stå på girl!

Kommentarfeltet er stengt.