Svar på spørsmålsrunden: Skal Vi Danse! (Del 1)

Det kom inn så mange spørsmål fra Skal Vi Danse at jeg må dele det opp i to innlegg, og her er de første 22 spørsmålene, og svarene!

Jeg lurer mest på hvordan opplegget til proffdanserne var. Hadde de 1 uke på å lage en dans også lære den til dere for så å øve på den? For meg virker det veldig dårlig tid. Kanskje de hadde lagd dansene fra før av?

Søndag og mandag ble alltid litt rotete dager for det er ikke slik at jeg kommer på trening og så venter en fiks ferdig koreografi på meg. Det hadde uansett vært umulig å lære en ny dans på en dag, og koreografien lages utifra hva jeg faktisk får til og ikke. Det er èn ting det ikke er tid til, og det er å lære seg noe en ikke klarer.

Mens vi jobbet med teknikk så finner en ut hva som kan bli bra, og Glenn Jørgen hadde alltid en plan for hva som burde være med. I musikken er det alltid et sted der det passer med et løft, eller noe i teksten bestemmer bevegelsene, og så jobbet vi utifra det og så satte han det sammen til slutt. Det skjedde ofte at han kom på trening om morgenen og hadde sittet oppe nesten hele natta og løst floker i tellingen, men SÅ blid og fornøyd når koreografien var satt!

Når det kommer til å lære koreografi så var det noen ganger i starten at det ble bare for mye for hodet mitt og da nyttet det ikke å få inn noe mer. Da måtte jeg sove på det og det var som at hjernen da lærte seg det jeg hadde slitt med hele dagen, så neste morgen var det plutselig ikke noe problem å få det til.

Noen av ukene klarte kom jeg meg ikke gjennom koreografien før fredagen og da måtte vi ha ekstraordinær kveldstrening til det satt for da var det ikke flere netter igjen. Fasan det var stressende, men jeg visste at GJ sørget for at vi alltid kom i mål!

Satt Glenn Jørgen all koreografien, eller påvirket du noe?

Jeg fikk gjerne komme med innspill og ting jeg hadde lyst til å prøve! Jeg så masse på YouTube og GJ lot meg bruke han som et lekestativ for å finne ut hva jeg kunne få til og ikke. Veldig gøy!

Hvem bestemte musikken dere danset til? 

Musikken bestemmer showprodusent men de hørte såklart på oss om vi hadde noen spesielle ønsker.

Hvilken dansestil synes du var morsomst/ (eller) kunne du tenke deg at Ørjan lærte seg så dere kan danse sammen?

Nå fikk vi endelig danset brudevalsen da, men Ørjan er en gammel swingdanser så Jive eller Swing er perfekt for oss dersom vi hadde gått inn for det. En god ide forresten 😉

Hvilket show/sending var gøyest (her tror jeg nok svaret ditt er showdans, men synes jo jeg skulle spørre, hehe)

Hehe ja showdans var et breakingpoint for meg for det var da jeg klarte å gro en lang finger inni meg og ha det GØY.

Hvor lang tid tok det i sminken før programmet?

Vi hadde ca 45 min på sminke og 45 min på hår, men frisørene visste ca hva vi skulle gjøre så noen ganger krevde en frisyre mer og andre ganger mindre. Som f.eks Elsafletten, den tok lenger tid.

Hva gjorde dere mens de andre deltakerne danset, stod alle på den balkongen å så på?

Alle som ikke danser står på balkongen og ser på, bortsett fra de neste to parene, de er i gangen bak og varmer opp.

Kunne du bestemme noe av sminke/hår/klær selv?

Ja absolutt! Det er jo viktig at vi føler oss vel når vi legger hodet på hoggestabben så det ble sydd og ordnet og kjøpt inn det som måtte til. På Elsakjolen min fikk jeg sydd på den ordentlige kappen fra Elsakjolen til kostymedamens datter!

Men, jeg fikk for eksempel ikke ha løst hår på en dans der halsen skal synes, eller ha en lang kjole der beina skal vise hva de kan (eller ikke kan haha), og det var det proffdanserene som krevde.

Var dommerene på generalprøven og gav poeng der, eller så de ikke dansen før liveshowet?

Dommerene var ikke der under generalprøven, men det kunne virke som at det noen ganger ble dømt etter generalprøven, som jo ble filmet, men uten at jeg vet det sikkert såklart.

Hva tror du selv er grunnen til at dommerne var strengere mot deg enn mot mange av de andre deltakerne?

Vet du, jeg aner ikke. Det var fysisk vondt å stå der. Jeg har såklart tenkt mye på dette i ettertid og prøvd å finne en logikk i det, men.. Jeg fikk ikke noe konstruktivt ut av det og ikke noe som hjalp meg til å bli bedre, bare følelsen av at jeg egentlig var ganske avskrevet.

Hvor mye hadde dommerne drukket før du gikk på? Synes de var latterlig strenger med deg kontra de andre!

Hadde de enda drukket så hadde de kanskje syns at jeg var flink, haha 🙂 Men takk, det syns jeg også at de var, enda godt jeg ikke er en dårlig taper. Kanskje jeg ser sterkere ut enn jeg er? Jeg grein ihvertfall fra meg i gangen etterpå, tørket tårete og gikk tilbake i studio.

Mitt livsmotto: Kill`em with kindness.

Kommer du til å fortsette med dans?

Det har jeg lyst til! Dans er kjempegøy, og bra trening, og jeg håper at GJ og jeg får muligheten til å danse mer. Vi kommer gjerne og holder show vi! -Men dans i hverdagen.. Jeg ser bare ikke helt hvor og når? Det er ikke akkurat flust med dansemuligheter for amatører og jeg er ikke helt der at jeg melder meg på voksengruppa på ballettskolen og på slutten av semesteret må vi være med på oppvisning, og danse sist, når alle de andre foreldrene gått hjem for da er barna deres ferdige med å danse..

Så vi får se, kanskje det fins en pensjonert proffdanser som har lyst å dra meg med på dans, please call me!

Brakk du ribbeina?

Jeg er faktisk usikker, men en brist var det ihvertfall. Det er rart hvordan viljen (og smertestillende) kan holde en gående, og først etter Skal Vi Danse, når jeg sluttet på smertestillende, kjente jeg at det fremdeles gjorde vondt i et par uker. Jeg syns det var litt tøfft jeg da.. Idrettsskade, liksom.

Noen av antrekkene kunne være dristige (eks kun en stor «truse»), hvordan ble du komfortabel med dette?

Altså, sex selger, det vet vi alle. Noen brukte kroppen sin for det den var verdt, andre ikke. Jeg vernet om mine nydelige lår og mage, som ikke har noe i baris på et dansegulv å gjøre, og lot resten GO.

Hvordan i all verden har du klart å kombinere unger, hus, mann, ellers jobb og intens trening disse ukene?

Jeg hadde verdens mest tålmodige mann disse ukene. Jeg har vært hjemme med kids i så mange år når han har vært på turnè så denne gangen var det min tur. Svigermor og mamma har hjelpt til hjemme, bestevenninnen min stilte flere helger som barnevakt og alle har bidratt. Det var ikke lett å være så mye veke fra ungene, som hadde begynt på ny skole og barnehage, men de har vært helt fantastiske og heiet på meg selv om de savnet meg.

Merket du noen kroppslige forandringer i løpet av ukene med dansing?

Ja, enormt! Jeg har ikke fått så mye trim siden jeg var barn og levde i skogen. Plutselig passet bukser jeg ikke har brukt på et år og jeg kunne løfte ungene lett som bare det.

Trener du like mye nå?

Haha nei! Men jeg er inne i en periode der jeg syns at trening gir meg mye, måtte det vare lenge sier nå bare jeg! Jeg prøver masse nye ting i håp om at jeg ikke skal gå lei. Jeg kaller det: Desperat vedlikehold.

Hva fikk du betalt for å delta?

Jeg fikk betalt en symbolsk sum som kompensasjon for 3 timer trening hver dag og hele lørdagen. Jeg gjorde det ikke for pengenes skyld, med andre ord 🙂

Hva slags kosthold hadde dere?

På trening var det alltid mat i kjøleskapet, brødskiver, knekkebrød og pålegg, i tillegg til oppkuttet frukt og grønnsaker, sjokolade og kjeks. Søndager fikk vi pizza! Jeg lærte mye om hvordan kosthold påvirker kroppen når den jobber så hardt og mye, og kuttet etterhvert ut både sjokolade og kaffe. Da merket jeg straks at jeg plutselig holdt ut hele dagen uten å stupe! Det hadde jeg aldri merket i en vanlig hverdag tror jeg, men her var det unntakstilstander og kroppen trengte næring og riktig energi.

Hvordan får man egentlig tak i billetter til skal vi danse? Jeg har en sønn på elleve år, og han elsker skal vi danse. Han har sett på det siden han var bitte liten, og jeg glemmer ikke hvor mye han heiet på Eli Hagen da hun var med, og hvor lei seg han ble da hun røk ut. Der satt han i prinsessekjoler sin og ville så gjerne være med og heie. Nå er forøvrig prinsessekjoler byttet ut, men engasjementet for skal vi danse har han fortsatt. Har sendt flere mail til tv2 og spurt hvor man kan kjøpe billetter, men aldri fått noe svar, derfor er jeg så nysgjerrig. Må man kjenne en av de som er med?

Jeg vet faktisk ikke, vi fikk alle fire billetter hver så lenge vi var med og jeg vet at Tv2 selger billetter også, men jeg vet ikke hvor. Kanskje sjekke tv2.no eller ticketmaster eller søke på google?

Hva har skal vi danse betydd for deg? Og hvis du kunne vært med igjen, ville du sagt ja eller nei?

Åå, så enormt mye! Det å få lære å danse er å bli kjent med sine egne følelser, å lære å bruke kroppen til å uttrykke noe så vakkert er helt magisk. Og så er det så jævlig kult å oppleve at en får det til! Skal Vi Danse har også vært en personlig utvikling; -Jeg som trodde jeg ikke var redd for noe møtte meg selv i døra med et smell og jeg fikk kjenne på det å være pissredd noe jeg ikke trodde var mulig. Hadde jeg ant at det skulle bli så personlig og hardt så hadde jeg kanskje ikke sagt ja, men takket være Glenn Jørgen så kom jeg meg gjennom det og vi har hatt det så sykt morsomt med vår kliss like TØRRE humor.

Her er noen av grunnene til at jeg GLATT hadde vært med på Skal Vi Danse igjen! Ingen nevnt, ingen glemt!

Del 2 kommer i morgen, med de mest juicy spørsmålene!