Beste rådet for vintertørr hud

I det siste har jeg sett flere tilfeller på folk som plutselig får tørr sprukken hud både ved øynene, lepper og hender. Leppene mine er også tørre, jeg river i hudfliker og huden svir langt utover leppekanten.

Det er vinterklimaet som er synderen, og det har nå sugd ut siste rest av selvrespekt fra hud, hår og negler. Vintereksem.

Det aller beste rådet er å behandle det som en vannlekkasje. Eksem er en fuktflukt.

Mitt aller beste remedie er noe så enkelt som en ammesalve. Ren tjukk lanolin, uten aktive ingredienser. Denne stenger igjen for fuktflukten og lar huden ordne opp selv uten å plage den noe ytterligere.

Jeg jobbet med en fotterapeut en gang som hadde så sår hud at øyelokkene sprakk. Hun prøvde denne og det tok bare et par dager før huden var hel igjen!

Bare prøv selv, som gloss sitter den i tillegg leeenge på!

3 kommentarer

  1. Hvordan er den for oss med atopisk eksem, men som ikke har store utbrudd. Bare «tørrflekker» i kinnene og i T-sonen i panna.

    1. komikerfrue

      Jeg vil tro den er helt suveren 😉 Ihvertfall verdt er forsøk.

    2. Jeg har det og bruker denne! Men kun som krise og ekstrahjelp og om natta for å slippe å våkne .. huden trenger masse annet for å forebygge og vedlikeholde 😉

Kommentarfeltet er stengt.