En stor takk til..

Annonse KLP

I fjor flyttet vi og gutten min måtte begynne på ny skole. Det var ikke bare enkelt. En ting er å få nye venner og klassekamerater, men noe annet er savnet etter de gamle kameratene. Takket være en fantastisk lærer så gikk det så mye bedre.

KLP har nå en fantastisk kampanje som løfter frem personer som jobber innenfor helse og kommune Norge, dette for å øke bevisstheten rundt den viktige jobben de gjør. I tillegg ønsker de å øke arbeidsgleden og yrkesstoltheten hos de som har disse jobbene. Bli gjerne med du også, og nominer den du mener fortjener en stor takk, og vær med i trekningen av en premie på 5.000 kroner! Nominer din person ved å gå inn på enstortakk.klp.no

Den vanskelige overgangen

Den første skoledagen på ny skole var verst, for meg. Jeg leverte en spent gutt og så han gå inn i det nye klasserommet, med de nye klassekameratene, og jeg gråt i gangen etterpå og tenkte «hva er det jeg har gjort?» «Hva er det jeg utsetter han for?»

I de fleste tilfellene er det verre for foreldrene enn for barnet, og det vet vi jo innerst inne, og ser virkelig frem til å bli bevist feil. Vi har en sosial gutt og tenkte at han kom til å få seg nye venner fort, men det vi ikke hadde regnet med var at savnet etter de gamle vennene skapte en sorg som faktisk gjorde overgangen vanskeligere.

En av de tingene som gjorde det lettere for han var kontakten mellom den gamle og den nye skolen. Theodors første lærer, Ståle, fulgte opp med den nye læreren og bidro til at overgangen ble mye bedre. Kunnskap er faktisk makt, og ved å forstå hvordan gutten min tenker inni seg så klarte lærerene å hjelpe han på plass i det nye klassemiljøet.

Jeg har opplevd å sitte i foreldremøte og føle at læreren faktisk kjenner gutten min bedre enn meg selv, som elev. Jeg har kjent på følelsen av å erkjenne for meg selv at dette mennesket håndterer mitt barn, hver dag, og tar vurderinger og beslutninger som er med på å skape fundamentet for mitt barn fremtid. Tenk for en viktig oppgave barneskolelærerene har.  Ja, for disse små menneskene skal bli store og faktisk ta over etter oss en dag. Snakk om å legge fremtiden vår i noens hender!

Tusen takk Ståle, for at du så min sønn da jobben din egentlig var over. Tusen takk for at du bryr deg om elevene dine og tar ansvaret ditt på alvor. Tusen takk for at du brenner for yrket ditt og tror på deg selv i undervisningen. Den selvtilliten smitter over på barna og gjør at de elsker å lære.

Du er kul, tusen takk!

6 kommentarer

 1. SÅ flott skrevet! Jeg ble rørt og veldig glad over å lese at slike lærere som Ståle faktisk finnes. Så bra at overgangen ble litt mer skånsom. Slike yrkesgrupper bør og skal løftes frem.

 2. Hvor er den lilla kåpen og rosa genseren fra?

 3. (lærer)Ståle

  Marna… Tusen takk! ❤️
  Ekstremt hyggelig å høre at jobben jeg gjør betyr noe for noen, og at du gir ros til både meg og mine kollegaer!

  Håper dere har fått det fint i det nye huset, og at dere får en fin ferie!

  Hils guttene dine fra meg!

  1. komikerfrue

   Du og dere fortjener en stor takk alle sammen! Fortsett å løft ungene våre opp her i verden <3

 4. Hvor er jakka fra?

  1. komikerfrue

   Jakken er fra ootd, men er vel to år gammel så spørs om den fins enda 🙂

Kommentarfeltet er stengt.