Rehab

Det kom hjem en liten kar i går, etter en uke på besøk hos Farmoren, og han kunne fortelle at nå hadde han blitt stor gutt! Han hadde ikke brukt hverken smokk eller koseklut hele uken, ikke spurt etter de engang. Altså, GO Farmor, verdens beste avvenningsklinikk!

Alle smokker ble ryddet vekk og jeg tenkte at ..kjære gud i himmelen la dette være et faktum.

Så kom leggetid. Ville han klare å holde seg ren også nå når han var tilbake i et miljø der han tidligere har vært smokkebruker?

Optimistisk gikk vi til sengs. Målrettet, holdt all tvil på sidelinja.

-Èn hel time lå poden og vrei seg i sengen. Han svettet og sleit, var urolig og irritabel. Men ikke et ord. Og ingenting hjalp. Ikke stryking på ryggen, sovemusikk, eventyr eller mammas magiske trykk mellom øyenbrynene.

Halvannen time gikk og jeg kjente det tærte på tålmodigheten min. Hadde han seriøst ikke tenkt å gi etter snart? Han som ellers sovner på et blunk?

Så satte han seg plutselig opp. Så meg rett inn i øynene og sa bestemt; Mamma. Jeg MÅ ha smokk.

Nå var jeg på dypt vann. Hva innebar det å gi en smokkeavhengig, nylig hjemvendt fra avrusingsklinikken, smokk? Hva ville skje om jeg ikke gav den til han? Eller verste sorten; først nekte han den, for så å kanskje gi den likevel?

Jeg trakk pusten, så på han og svarte: Er du.. sikker?

Ja. Jeg må ha smokk. -Og kos. Og flaske med melk.

Det var ingen tvil om at han hadde bestemt seg for å sprekke. Noe så inni granskauen. Her var det all in, fullt party.

Han fikk smokken, øynene trillet bakover og han sovnet på sekundet. Han skal ha for innsatsen da, vi får prøve igjen i morgen ♥︎

4 kommentarer

 1. Vi er også i gang med smokkeslutt, men så langt er det bare på dagtid :p
  Men han skal ha for innsatsen da 😀 lyke til <3

  1. komikerfrue

   Det rare er at han ikke tåler smokken på dagtid, men MÅ ha den når han skal sove. Jaja, vi fortsetter å prøve 🙂 Lykke til dere også!

 2. Vi sendte smokkene til en smokkefe … dagen etter våknet vi med noe kult i boksen smokkene hadde lugget i… vipps ferdig! Helt genialt

 3. Elisabeth

  Junior ga alle smokkene til Sabeltann i fjor sommer. På vei tilbake til hytta gråt og hylte han i en halvtime før han roet seg. Sov litt urolig de to første kveldene, men kun spurt etter smokk 3-4 ganger etter det. Nå har han vært smokkefri i 7 måneder, men koseklutene fikk han beholde 🙂

Kommentarfeltet er stengt.