Svar på spørsmål fra Snap

Formen er litt bedre og jeg fikk fnatt av å være inne så jeg har styrt i hagen hele dagen.

Vi har mange planer for uteområdet, bl.a ny hekk. Den vi har nå er “vill” og består av flere ulike planter.

Her er listen over anbefalte hekketyper jeg fikk på Snapchat i fjor sommer, de med utropstegn bak er de som gjentok seg merkbart flere ganger.

Jeg er på søken etter noen som kan komme og se på hagen og hjelpe oss med planleggingen, for det er så mye vil vil gjøre men så blir vi enten ikke enige, vet ikke hva som lar seg gjøre pga stein, eller så blir det rett og slett for dyrt. Men å få en plan på ting og i riktig rekkefølge hadde gjort ALT så mye lettere!

Ting vi har lyst å gjøre som vi er enige om:

 • Asfaltere veien
 • Ny hekk
 • Bygge mer platting bak huset
 • Åpne opp “utestua” slik at andre plattingen faktisk blir brukt
 • Fjerne et tre til, kanskje to
 • Lage “tuftepark” bak huset
 • Plante bærbusker
 • Bygge inn boblebad i plattingen, men vi blir ikke enig om hvor den evt skal stå.

Ting bare én av oss har lyst å gjøre:

 • Bygge carport oppe ved huset (da ryker lyset inn fra ett eller flere vinduer og det er fittedyrt)
 • Bygge på huset (serr, JEG er ferdig med bygging og oppussing)
 • Bygge på en etg til (omg nå må han gi seg)
 • Tennisbane. Neida jeg kødder.

Ørjan har jo lyst at alt skal være ferdig i går, mens jeg er den som må tenke og vurdere nøye før vi setter spaden i jorda. -Sånt byr på konflikter såklart, så tips mottas med takk!

Svelene i går var selvfølgelig MRF sveler, men jeg har litt mindre hjortesalt i, nesten ingenting faktisk. Oppskriften finnes på kryss og tvers på Google 🎈

18 Comments

 1. Hei.
  Barlind kan fremkalle allergiske reaksjoner så unngå den. Tuja er kommet på svartelisten så den vet jeg ikke om du får kjøpt lenger.
  Vi har alperips til hekk å er fornøyd med den.
  Lykke til med hagen.

 2. Svartsurbær hekk er noe av det smarteste! Disse bærene man får på denne hekken kan du lage saft ut av. Min mormor på over 80 lager saft hvert år av disse bærene (ikke så gode å spise rett fra hekk) men hun lager saft! Saften du får fra disse bærene er noe av det sunneste man kan få tak i. De har super masse vitaminer man trenger om vinteren.
  Mormor fortalte legen sin om disse bærene og saften Hun lager, og på neste legebesøk så hadde jammen meg legen anskaffet lik hekk.
  Kan skrive under på at mormor nesten alltid er frisk og sprek!
  Anbefales på det sterkeste 🙂
  Hot tips!

 3. Kristin

  Ta kontakt med Line Mette Brekke på Hadeland på Aurskog! Hun er kjempeflink på planlegging av hager. Hum var blant annet med på Sommerhytta på TV2 og er Hageland sin frontfigur i reklamer. Anbefales på det varmeste

 4. Laurbærhegg er veldig fin, men ikke gå for den. Vi kjøpte den i fjor, til den nette sum av 290,- pr plante. Og vi kjøpte maaaaange.
  Saken er den at den er nem for frost, spesielt første året, og vår fikk sibiekulden i feb/mars på seg – så her er det bare brune tuster igjen.

  Vi går for en mer bardfør en.

 5. Julie Markussen

  Så heldig du er som faktisk kan SE hagen din. Vår er enda fullstendig dekt av snø
  Vi plantet hekk av svartsurbærsbusker for 3 år siden, og vi er veldig forrnøyde med det. Den vokser fint og er enkel å stelle. Vi klippet den nesten helt ned de første 2 årene for å få den tettest mulig med bakken. Så gjødsler vi et par ganger i året og har en svetteslange liggende hele sommeren. Kjempeenkelt

  1. komikerfrue

   Hehe vi har SPADD den frem!

 6. Ta kontakt med Klekken hagesenter! De kommer og ordner opp til en rimelig pris! Kjempe flinke pålitelige folk:)

  1. komikerfrue

   Takk for tips! Akkurat hva jeg er ute etter 😀

 7. Kan jeg spørre hva “Tuftepark” er for noe? 🙂 Fulgt dere på bloggerne og syns dere er så flinke og morsomme!

  1. komikerfrue

   Det er klartestativer! Da kan vi leke ninja sammen guttene og få gratis trening 😀

 8. Bøk er en veldig fin, tett hekk som beholder bladene på om vinteren og er nydelig hele året. Fargen på bladverket varierer gjennom årstidene, noe som er veldig spennende.

 9. Gi dere tid å bo dere inn i Hagen, ideene former seg bedre når man har brukt den litt! Nyt mange kaffekopper i Hagen og drøm, så kommer de beste ideene etterhvert!

 10. Tips? Sett på nyhetene. Faen snakk om i-lands problemer og ekstrem selvopptatthet.
  Få deg en skikkelig jobb dame. Du vet, en slik en hvor du faktisk gjør noe.

  1. komikerfrue

   Noen som har stått opp på feil fot i dag 😉 Husk at aggresjon gir rynker *smask

 11. Laurbærhegg og Barlind er to fantastiske planter til hekk. De er hardføre, vintergrønn og tåler hard beskjæring. Plant litt tettere enn anbefalt, så blir hekken tett og fin på kort tid. Klipp 1-2 ganger i året, og gjødsle 2-3 ganger per år. Svetteslange/dryppslange er genialt, for å være sikker på at hekken får den fuktigheten den trenger

  Søk opp anleggsgartnere i området ditt. Mange anleggsgartnere har også tømrer i firma, slik at de kan gi deg en pris på alt du vil ha utført. Anleggsgartnere legger også asfalt og monterer ‘Tuftepark’ utstyr. Mange leverer også hagetegninger.

  Få tilbud fra flere bedrifter, men husk – ikke tenk billigst er best. Følg magefølelsen under befaring. Får du er profesjonelt inntrykk av personen som er på befaring? Hvis du får et tilbud som er mange titalls tusen billigere enn andre, så har de gjerne glemt noe, eller har planer om å utføre et dårlig handtverk.

  Mvh Anleggsgartnermester

  1. komikerfrue

   Tusen takk skal du ha!

 12. Karoline

  Hvor er den fine hengestolen din fra?

  1. komikerfrue

   Hengestolen kjøpte vi på Bohus for noen år siden 😀

Comments are closed.