La jeg fra meg brillene i kjøleskapet?

Jeg holdt på å ramle bakover da mannen kom hjem med en pose Byggkorn. Han hadde nemlig vært på butikken, fått smaksprøver av en hyggelig dame og lært å lage kjøleskapsgrøt! Ivrig satte han i gang og rørte sammen ingrediensene, på slump såklart. I mine øyne så det litt tørrt ut, for jeg vet at kornene vil svelle, så med fare for å invadere et kjønnssensitivt prosjekt og å tråkke på noens tær tok jeg pakken for å sjekke oppskriften.

Den skulle ifølge pakken stå på baksiden.

Jeg leste og leste. Frem og tilbake. «Kjøleskapsgrøt! Rask og enkel oppskrift på baksiden..»  står det.

Der står virkelig ingen oppskrift på kjøleskapsgrøt der ikke sant?  (Jeg sjekket flere ganger, til og med at jeg hadde på linser *blinket)

Grøten ble hehe som forventet tørr og hard, men jeg reddet den ved å røre inn mer melk (sa ikke det til mannen, han fikk kjempeskryt!) Flaks det fins internett! Her er oppskriften (som skulle stått bak på pakken 😉

OPPSKRIFT PÅ SUNN KJØLESKAPSGRØT (2 P):

• 2 dl Duga BYGGFLAK
• 2 dl melk
• 2 dl yoghurt
• 1 ss honning (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

1. Ha alle ingredienser i en beholder med lokk.
2. Rør sammen.
3. Sett i kjøleskap natten over.
4. Rør litt i grøten før servering.

Server gjerne med litt oppskåren frukt, men smaker også veldig godt med bær eller frukt som topping. Den er ferdig etter fire timer i kjøleskpet, så grøten kan også nytes som et mellommåltid eller til kveldsmat.

Kjøleskapsgrøten er holdbar i noen dager, så lag gjerne dobbel porsjon.

Publisert i Mat