Hva er kroppspress for meg?

Det var mange bloggere som fikk invitasjon til rundebordsmøte i regjeringskvartalet med Folkehelseministeren og Barne- og Likestillingsministeren for å snakke om uheldig kroppspress. De fleste takket nei, eller svarte ikke. Jeg derimot syns det var skikkelig stas. hvor ofte byr sjansen seg til å få si hva man mener før en sak skal tas opp på stortinget?

Bildet over her med sjølvaste Linda Hofstad Helleland.

Jeg fikk snakke i 3 minutter, det var ikke nok, men jeg syns jeg fikk frem noen gode poeng og jeg fikk fortalt hvordan jeg tenker og opplever kroppspress. Jeg ville være på det møtet fordi jeg ville høre hva ALLE sa. Jeg har ikke fasiten og jeg ville høre alle synspunktene fra de som var der og det var flere ministere, medietilsynet, presse fra aviser og magasiner, fagfolk og psykologer.

Ungdom føler seg mer crappy enn noen gang før, og det stiger i takt med sosiale media. Hvem har egentlig skylda? Bloggerene, som sitter hjemme på pikerommet og tar selfies og klimprer på tastaturet? Eller de voksne, som står bak og finansierer dårlige forbilder? Der det er penger er det faktisk makt, men sterkere enn penger er faktisk trend. Så la oss nå for guds skyld fremme flere sunne idealer og la det bli det som er trendy. Spekteret av influencere vil nok alltid eksistere, slik som bredden på artister, skuespillere og mennesker i alle lag. Smaken er som baken og takk og pris for mangfold!

Det er faktisk ikke så enkelt som å bøtelegge bloggere, det har de fleste skjønt. Pedagogikken i skolen må moderniseres i takt med teknologien, vi voksne må snakke med med barna våre, være gode forbilder med vår oppførsel på nett, og vi voksne må begynne å skjønne hva YouTube ER, for det er der kidsa våre henger.

Kroppspress for meg er at jeg ikke er 24 år lenger og har problemer med å akseptere at jeg blir eldre. Jeg hater det og jobber hele tiden med meg selv for å skjerpe meg, men det er ikke lett. Det jeg er flink til derimot, er å være bevisst på at «dette er bare tanker, men du er bra nok som du er likevel». Så tenker jeg de sure tankene, så blir jeg ferdig med det, børster det av, tar på et smil, og går ut og møter dagen.

Hva er kroppspress for deg?

Jeg kjøpte meg ny notatbok fordi den matchet buksa mi.
Ingeborg Heldal og Morten Hegseth var med på møtet, alle med ulike, flotte  meninger.