Angrepet av gal katt

McRell har fått en stalker!

Altså, katta vår er en ganske så grei fyr, han er fredelig, veldig glad i mat og han har fulgt familien på flyttefot to ganger uten å klage. Å flytte til hus var som å komme til himmelen for han, han virkelig elsker å ligge ute i hagen og regjere kongedømmet sitt.

Det er bare ett problem: Det er en gedigen svart katt som terroriserer han. Den er enda større enn McRell (som er 8 kg) og den driver og sniker seg rundt huset og angriper katten vår. Den har prøvd å komme seg inn flere ganger, og på torsdag stod den og stirret inn kjellerstuevinduet der Theodor satt(!) Den har hengt her i hele vinter, den ligger bak buskene og angriper McRell absolutt jevnlig.

Her en dag hørte jeg de bak huset, hylende mot hverandre med stiv bust i ryggen og det var bare sekunder før de braket sammen til kamp. Jeg gikk hissig mot dem mens jeg ropte og tenkte at den svarte katten kom til å stikke, men dette var det som faktisk skjedde: McRell så at jeg kom og trakk seg umiddelbart seg fra kampmodus. DA angrep den svarte katten han. Den jævla svarte katten. For et skittent spill. Jeg hadde på shorts og tenkte at helvete nå blir jeg blodig, men den slapp taket da jeg var nesten mellom dem. Om den løp? Hah, nei, den hoppet bare to meter og ble stående og se på oss som svarten selv. McRell derimot rømte inn.

-I går skjedde det igjen, jeg hørte katteslossing ved trappa og jeg løp ut og der ser jeg den digre svarte katten med fullt overtak og med tenna i nakken på McRell. Han stirret meg rett inn i øynene mens han beit og slapp ikke før jeg kastet en bleiepose etter den.

Jeg måtte sjekke katten for skader og fant en del av en klo stående fast i nakken til McRell. Han blødde flere steder fra katteklor og ble liggende til sengs resten av dagen.

Hva i all verden får en katt til å drive på sånn?  Hva gjør vi?

Vi har sjekket med naboer om de vet hvem katten er og om den har hørt til her tidligere, men ingen har sett den før. Altså, kattene må gjerne sloss innimellom her og der men dette her er oppsøkende katteterror!

Hilsen sinna kattemamma.

Trampolinekatt

31 kommentarer

 1. Hiv en bøtte med vann eller spyl den med hageslangen neste gang.
  Får helt vondt av McRell

 2. Hadde tatt «skikkelig i katten» eg neste gan og skremt den sånn den ikkje kom tilbake ! Gitt litt i same mynt tilbake , det den katten holder på med er jo teror

 3. Dette er ganske naturlig adferd hos katter. Den katten har bodd der lengre enn McRell og prøver å beskytte sitt område som han har hatt lenge. For den sorte katten er det McRell som invaderer hans området og han prøver å beskytte det. Det har kun med territorie å gjøre, ut ifra det du skriver. Det du kan gjøre for McRell er evt å hjelpe han med å legge lukta hans over tomta for å prøve å hjelpe han med å markere sitt territorie. Dette kan gjøres ved å legge brukt katte sand, hår, tepper som han har ligget, på rund eiendommen. Dette vil legge igjen has lukt og kan forhåpentligvis hjelpe han med å ta over territorie på deres tomt. Det fungerer for mange. Ville fortsatt prøvd å finne ut hvem som eier den sorte katten, ettersom den er så stor så er det noen som mater den. Og viktig å følge med på McRell og sårene hans også, de kan fort bli betente, katte bitt har ekstremt mye bakterier! Så kan fort hende han vil trenge en tur til dyrlegen, min ble veldig syk etter en sloss kamp og mått bli værende der over natten. Håper dette kan hjelpe deg, hvis ikke er det bare å ta kontakt! Har lang erfaring med katt og bachelor + snart master innen for adferds området.

  1. komikerfrue

   Takk for tips! Det er bare merkelig siden ingen naboer har sett katten før da de forige huseierene bodde her så sånn sett budre ikke den svarte katten ha noen grunn til å eie området rundt huset her. Og så er den så uredd oss mennesker.

 4. Linda Skogsrud

  Er det en ting katter hater, så er det vann. Neste gang – ta vannslangen å spyl på katten.
  Ikke dyreplagere, men en real lærepenge.
  Min katt rømte stadig tilbake der vi bodde tidligere, og jeg fortalte ny eier hva han kunne gjøre. Han likte ikke forslaget mitt, men siden det var min katt som skulle få spyl – gjorde han det. Og katten min har vært hjemme siden 🙂
  Lykke til!

 5. Hadde en slik opplevelse med en katt for noen år siden, var stadig etter pusen min som dessverre ikke var typen til å sloss tilbake.. det vi gjorde var å kaste litt vann på katta. Og er heller ikke noe som plager katta , bare litt vann. Hørt at man kan blande inn en dråpe eddik i vannet og at det skal funke også. Eventuelt neste gang du ser den, gjør der «stor» og fres mot den haha

 6. Prøv å få tak i katten, send den til vetrinær eller falken, få de til å sjekke chip osv.
  Går fader ikke an å ha en sånn katte på tomta, som gjør dine dyr utrygge.

 7. Blir sint og lei meg på McRell og deg sine vegne..☹️ men jeg husker da jag var liten og det kom lumske løskatter til gården jagde jeg de bort (les: løp etter de og hylte som en gal) de kattene som fikk den behandlingen viste seg sjeldent eller aldri mer. Håper du finner en løsning, og at han ikke angriper McRell mer!

 8. Anitra Auestad

  Åååå stakkars pus Me har åg ein katt som angripe våres katt ganske ofte Men det ingen så eie den andre katten. Så me åg vet liksom ikkje heilt ka me ska gjør Tror at den svarte eierløse katten, tror han eier vårt nabolag pga at han angriper alle katter som prøver å komme inn i gata våres Håper virkelig dere finner ut av d

 9. Bente Folkestad

  Har samme problem. Vi har spurt på kjøpe selge side i nærområde om nåken kjenne katten, når ingen svarte kontakta vi mattilsynet og No stå fella der, men katten e enda ikkje gått i fella. Men dei skal då ta katten å sjekke
  sjekke for chip.

 10. Christina

  Kast vann på den!

 11. Bruk hageslangen!!!

 12. Sjekk om katten er kastrert, hvis den ikke er det ville jeg prøvd å finne eier for å få den kastrert. Ukastrerte katter er ofte mer opptatt av territorie. Anbefale også facebookgruppa Midtnorsk katteskrullekompetansesenter for flere lune råd

 13. Min ene katt er full i småsår og skorper hele tiden.. Den andre katten må kastreres hvis den ikke er det!! De blir helt gale

 14. Har den svarte katten et hjem i nærheten? Finn ut av det, snakk eventuelt med eiere, eller om den ikke har et hjem så kan du kontakte fod eller noen andre organisasjoner.
  Men jeg lurer på, de gangene dere har flyttet har du holdt katten lenge inne? Vi flytter snart og jeg er litt bekymra for kattene mine. Trur ikke jeg klarer å holde de inne i 2 uket som er anbefalt.

  1. komikerfrue

   Den har sikkert et hjem, men ikke blandt de nærmeste naboene og jeg tviler på jeg vil få tak i den for å sjekke chip e.l
   McRell var inne i 3-4 dager før han insisterte på å gå ut, og da var vi med han de to første dagene før han strakt begynte å stikke lenger vekk fra huset. Nå kjenner vi han veldig godt da, og visste at han ikke ville gå for langt og han er veldig familiekjær foran huskjær.
   Du må nesten bare prøve deg frem, det vil nok variere fra katt til katt det der.

 15. Har samme problem her! Mest sannsynlig er den ikke kastrert og er aggressiv… Katten min er så rolig og blir angrepet hele tiden av samme katt. De andre kattene (som jeg kjenner igjen fra naboer jeg har pratet med) er kastrert og bare leker sammen med katten min:)

 16. Huff, stakkars pus..
  Ser det er veldig mange som foreslår å kaste vann/spyle, det går an å prøve, men i min erfaring hjelper det ikke. Mulig katten backer off litt og kanskje flytter seg noen meter, men mest sannsynlig så vil han holde seg i området.

  Siden han er en liten slosskjempe, så antar jeg at den ikke er kastrert. Kanskje det er en villkatt som har forvillet seg inn i området og funnet mat (evt at noen mater han), da holder han seg jo der.
  Hvis ingen i nabolaget vet hvem som eier den, så ville jeg tatt bilde av den og lagt ut på sosiale medier. Hvis det ikke funker, så ville jeg tatt kontakt med Mattilsynet.
  For om det er noen som bare mater han «for gøy» så har de faktisk tatt ansvar for katten, og slosskjempe eller ei, så fortjener den et ordentlig hjem 🙂

  Om det er villkatt så kan den bære mange sykdommer, så følg godt med på evt sår på deres egen pus
  Håper det løser seg og at McRell får fred og ro etterhvert

 17. Tips lokalavisa

 18. Er endel løskatter som blir på et område over tid. Bor i Ski (ikke så langt unna dere). En nabo her fanget en løskatt i våres som har hengt rundt i flere mnd (stor og så ut til å være i godt hold). Den terroriserte vår katt flere ganger. Gikk helt opp på terrassen og angrep vår ved flere anledninger. Hos veterinæren var den helt rabiat, ble rutinemessig sjekket for katte aids (og annet). Viste seg at den hadde aids (da bar det til veterinæren med vår som ikke fikk det påvist). Denne løskatten hadde ikke chip og siden den var syk (og som besatt) ble den avlivet. Så hvis dere har mulighet til å fange den som henger rundt his dere (siden ingen kjenner den) og tar den med til veterinæren kan man enten finne eier eller den blir tatt hånd om og sendt til fod. Veterinæren nede ved rema i ski samarbeider med fod.
  Det kan etter en liten Ts gå betenelse i slike klore/bitt sår. Lykke til.

 19. Om katten er trygg, ta den til vet og sjekk om den har chip og om den er kastrert. Ta bilde og del på lokale fb sider. Om ingen chip/kastrering og ingen respons ellers ring DOOA eller Fod
  Vær også obs som hun lenger opp her skriver. Katter kan få veldig vonde absesser etter sånne bitt/ klør og de kan være usynlige frem til de evt sprekker og det vil komme masse illeluktende værk ut.

 20. Ukastrert katt på vandring = evig kamp om territoriet…

 21. Den er mest trolig ukastrert. Jeg tror jeg ville fanget katten og sjekket for chip 🙂 det beste er å kastrere den sorte pusen, da blir de roligere og enklere å ha med å gjøre 🙂

 22. Den sorte katten må kastreses. Når andre katter holder på sånn må de faktisk kastreses, da blir de mye roligere og den vil kanskje la Mcrell være ifred. Om ikke du finner eieren må du nok kontakte dyrevern eller dyrelege

 23. Tror også det med vann kan funke + spre brukt Kattesand på tomta. Gi masse digg til pusen om dagen da! Er nok ikke bare bare å være McRell om dagen!;)

 24. Her gikk vi til innkjøp av vannpistol 🙂 Null fare for den andre katten, men det vil skremme den vekk.

 25. Åhhh. Fine babyen din. Og med det mener jeg katten altså. Vi hadde samme problemet med en diger nabokatt og snakket med veterinær om det. Vi ble rådet til å spyle den eller iallefall kaste en bøtte vann etter den, det er bare vann, sa dama, det kan ikke skade katten. MEN.. jeg har jo ikke akkurat bøtta stående klar til enhver tid og min lille Maximillian har kommet hjem med store kutt og blødende sår. Jeg vurderte en stund og kaste meg over nabokatten og kjøre den til nabokommunen- eller fylke men jeg besinnet meg. Nå… etter 3-4 mnd så har min katt stått på barrikadene og bare blitt tøffere enn toget. Han løper etter nabokattejævelen og nå er det iallefall 1 mnd siden jeg har sett eller hørt noe til den. Min helt vandrer nå alene i gården vår og elsker livet på en ny måte! Gi McRell tid så tenker jeg at han finner motet han også når han blir skikkelig lei av å få juling.

 26. Hadde kontaktet dyrebskyttelsen så fort som mulig.
  Om ingen i nabolaget kjenner til katten så kan de fange den inn og sjekke den.
  Har jobbet som frivillig i db i mange år og vi har mange ganger hentet inn sånne katter, og de har ofte ikke noe heim!
  Dei bærer ofte på sjukdommer og som f.eks katte aids (fiv) som de kan smitte din katt med.
  Så ring db

 27. Vi har en «pinglepus» som ikke tør å si fra, så nabokattene som ikke har vett på å være skeptiske til fremmede kom helt opp på verandaen her, helt til vi hadde en flaske med vann (feks en ketchup- eller linsevannflaske) stående ute. De som fikk seg en skikkelig fulltreffer med vann et par ganger holder seg laaangt unna nå….

 28. Anbefaler å få fanget katta og sjekke om den har chip, slik at evt eiere blir kontaktet.
  Vi hadde også en nabokatt som uprovosert angrep særlig hunnkatta vår, som er ganske uvanlig. Men sloss jevnt over med alle kattene i nabolaget.
  Vi har katteluke og da hun flyktet i retning trygg grunn, rakk sjelden luka å åpne seg (1 sek) og da ble hun angrepet bakfra. En gang bæsjet hun på seg i redsel og en annen gang fikk hun ei flenge i ansiktet.
  Kjenner naboene som eier katten og de prøvde alt fra dyrlegeråd til katterehabilitering på kattehotell, men til ingen nytte. Til slutt måtte vi sette foten ned og true med anmeldelse. Det hele endte med omplassering av terrorkatta, og nå er det endelig fredelig i nabolaget.

 29. Vær så snill og få noen til å filme mens i løper etter katten med hageslangen

Kommentarfeltet er stengt.