Økonomisk reprise – hvordan snike seg unna å betale i et forhold

Ørjan og jeg har lik lønn og felles økonomi. Det betyr i praksis at den som bruker mest penger på husholdning sitter igjen med minst penger til seg selv. Vi tenkte at det ville være en smart måte å spare penger på, at det skal gjøre det lettere å unngå unødvendige spontankjøp men det har i praksis utløst en intern kamp. En priskamp, om hvem som skal betale. Eller, slippe å betale.

Vi møter stadige utfordringer når vi handler sammen, som på butikken, der er Ørjan en versting. Han er kjapp og sørger for å komme foran meg og barnevognen ved kassa for da må jo han legge varene på båndet. Det går liksom ikke and å diskutere den slags i en kassekø, så har han først klart å komme seg dit så vinner han. For han «tilbyr han seg» såklart å pakke varene og hva skjer da? Jo han kan da gå ut av køen og ned til varene og dermed må jeg som står stuck med vognen i køen betale. 

Sleipt ikke sant?

Men jeg har noen triks på lager jeg også. Når vi fyller bensin så tilbyr jeg meg å fylle. Jeg setter meg så tilbake i bilen, med kortet i hånda (slik at han tror at jeg har betalt) og sier mens jeg tar på bilbelte; «jeg fylte full tank jeg, like greit det, ikke sant?» Så ser jeg lengtende inn mot bensinstasjonbutikken og foreslår spontant: «Ååå, skulle vi bare tatt en Grandis til middag i dag eller?»

-For Ørjan er dette som å høre englekor, for jeg er ikke den som foreslår Grandis. Jeg vet, at han vet, at her må han være rask på avtrekkeren før jeg ombestemmer meg. «Jeg kan løpe inn og kjøpe!» utbryter han som et barn som skal få godteri og spretter inn på bensinstasjonen.

Han rasker med seg Grandisen, går til kassa for å betale og så sier kassemannen: «-Ja, og så var det bensin på pumpe 3 ikke sant?».

20 Comments

 1. Men da har dere jo ikke felles økonomi da? This doesn’t make any sense‍♀️

  1. komikerfrue

   Jo, men jo mer jeg får han til å betale fra sitt kort jo mer har jeg til meg selv. Makes sense to me 😀

 2. Astrid

  Vi har 2 kort til en felleskonto. Med den betaler vi mat og strøm. Problemet løst og det blir ikke skjevfordelt eller uenigheter 🙂

 3. Hehehe 🙂 du er morsom Marna:)
  Er det et gammelt innlegg ?
  Mener jeg har lest det før 🙂

  1. komikerfrue

   Ja, overskriften sier reprise 😉

 4. På tide å få seg en felles matkonto vel, hvor begge overfører like mye hver mnd og dere har hvert deres kort?

 5. Veronique

  Felles konto m kort til mat og fuel, så unngår dere slike fighter i fremtiden. Og større utg regner jeg med dere deler på…..

  1. komikerfrue

   OMG men da har jeg ikke noe morsomt å formidle om alle skal komme med råd om økonomi!

 6. wenche

  Et festlig innlegg, men gud hvor stress det høres ut. Virker ikke som felles økonomi akkurat.

  1. komikerfrue

   Hva er det med folk .. Pirkete ass

 7. wenche

  Åååå søren! Smilyes kom ikke med! ,

  1. wenche

   😀

 8. Camilla

  Vi har felles økonomi, det vil si at vi setter inn like mye til alle utgifter. Da er det ingenting å krangle om.

  1. komikerfrue

   Vi krangler ikke 😉

 9. Jupp,d der er ikke felles! Alt inn på en konto,lik sum på sparing og regninger.D du sitter igjen med deles f.eks i 2!

  1. komikerfrue

   Igjen, dette var morsomt ment, ikke for å konkludere hvordan vi fordeler utgifter i hverdagen.

 10. Anette

  Men dette er jo ikke felles økonomi – google it. Jeg og min mann har felles økonomi, én konto og to kort. Da er det et fett hvem som betaler=felles økonomi. Sånn dere har det høres slitsomt ut, hele tiden måtte lure seg unna å betale…

  1. komikerfrue

   Nå var ikke dette ment som å definere felles økonomi, greit å se det morsomme i det og droppe konklusjonene 😉

 11. ere mulig.. dere 2 slår verstingene i gata her, søte altså.. hadde kanskje skaffa 2 kort til 1 konto.. så slipper dere det der.. men kanskje litt sånn dere må ha det? For å ha noe å konkurrere om.. hihi…

  1. komikerfrue

   Ja, noe sånt. Felles kort har aldri fungert for oss 🙂

Comments are closed.