Vi beklager..

Vi beklager at vi koste oss, virkelig kjente på sommerfølelsen og nøt dager med fri fra plikter og rutiner. At vi hadde gjester og disket opp et herremåltid som for en gangs skyld ikke var grillmat. At vi satt til bords og skålte med hvitvinsglassene og feiret sommerlivert utendørs. Vi beklager at vi serverte reker.. -uten å helt tenke over at søpla bare blir hentet hver 14 dag.

Vi beklager på det sterkeste at det har lukter sur gammal fitte i gata vår. Vi beklager, til forbipasserende som brekker seg.

Man kan bare forestille seg hva 30 varmegrader og steikende sol kan gjøre med rekeskall i full forråtnelse. Aller helst unngår man å egentlig tenke så mye på det. Det slapp jeg forøvrig å tenke så mye på i dag, da jeg kastet søpla for forhåpentligvis siste gang før den blir tømt i morgen. Det fikk jeg nemlig se.

Om du er svak til sinns så tror jeg du skal la være å scrolle videre.

Bukse Kokonorway.no / Slippers Floyd.no

Advarsel: Sterke bilder.

Det er mark i søpla. Mark. Maggots. Mange av dem.

44 Comments

 1. Min familie pleier og fryse ned rekeskallene frem til søppeltømming, just a tip!
  Hahahaha, må være mange fornøyde naboer hos dere ja!

 2. De gangene det er lenge til søpla hentes og man har matavfall som blir svært ekkelt i varmen kan man fryse matavfallet og så kaste det i søppeldunken rett før den skal tømmes. Da slipper det å ligge der og stinke og samle mark.

 3. Kristin

  Tips for framtida: putt det i ei gammal isboks, eller liknande, og frys det fram til hentedagen. Sett gjerne på ei påminning på telefonen så det ikkje blir liggande i frysen dei neste 10 åra… 😉

 4. Lovise

  Neste gong legge du rekeskalet i frysaren til rett før bosstømming 🙂 Problem solved

 5. Legg rekeskalla i frysen neste gang, så kaster du de når det nærmer seg *klok av skade*

  1. komikerfrue

   Haha ja da ble jeg litt klokere nå. Det er jo første sommeren i hus, vi har jo bodd i leilighet i oslo uten denne type flauheter..

 6. Du vet at man pleier å legge posen med rekeskall i fryseren frem til hentedag for søppel…?
  Det har jeg gjort mange ganger, og selvfølgelig så glemmer jeg å ta den ut på hentedagen. Tror jeg har hatt så mange som fire poser rekeskall i fryseren fra ulike fester. Men jeg har husket det til slutt, og ikke forpestet nabolaget…og ikke fått mark i søpla. Yuk.

 7. Hilde Nilsen

  Hei Marna
  Et lite tips: putt alt avfallet i en pose i fryseren, og så er det bare å lempe det ut når dagen for søppeltømming er der.
  Smart ikke sant

 8. Anette

  Lukt i dunkene unngår man lett ved å legge rekeskall/fisk (samt andre matrester man antar vil lukte), i fryseren frem til dunkene skal tømmes. Da ligger det der uten å skape problemer, så tar man det bare opp fra frysen og legger det i dunken kvelden før dunken tømmes. Genialt. Dette har jeg gjort i mange år. Og har man problemer med å huske å ta det opp, legger man bare inn varsel på tlf kvelden før som forteller deg at du må huske rekeskallet i frysen!!

 9. Katrine

  Du vurderte aldri å fryse ned rekeskallet?

  1. komikerfrue

   ..det falt meg ikke inn engang. Men neste gang skal jeg ikke bare vurdere det, jeg skal utvilsomt GJØRE det.

 10. Fortsetter varmen har de blitt til fluer om noen dager!

 11. Tipset er å lege rekesøpla i fryseren frem til matavfallet blir hentet, nå på sommeren. Kanskje ikke så digg å ha sånt avfall i fryseren, men om det pakkes godt slik at man er 100% sikker på at det er tett og ikke lekker, så er det så absolutt å foretrekke. Både for deg som beboer og den som tømmer avfallet hjemme hos deg.

 12. Sølvi

  Et tips: samle rekerusket i en plastpose og legg det i fryseren til neste søppelhentedag . Det gjer ej

 13. Ingvild

  Reke- og krabbeavfall bør fryses og hives i søppla dagen før den tømmes så unngår man slikt

 14. Alle vet at man fryser rekeskallet om sommeren.

  1. Jeg visste ikke det

 15. Du må legge det i fryseren og kaste den dagen søpla blir henta! #lifehack

  1. komikerfrue

   Jah.. Det skal jeg gjøre neste gang. Lover! #Lessonlearned

   1. ser ut som alle visste det, men det var nytt for meg også

 16. lite tips neste gang -om dere bor nær en strand eller svaberg eller noe i den duren så kan du kaste skallet ut i vannet der-fiskene og krabbene blir veldig glad 🙂

 17. Frys ned posene med rekeskall og kast dei dagen før søpla blir henta det funker kvar gang!

 18. Åååh jeg har gjort samme tabben i sommer Jeg dør! Det kom ikke mark hos oss heldigvis! Men den stanken har ligget igjen lenge. Så lenge at jeg må si det har vært latskap å ikke gjøre noe med det. Sånn for eksempel å vaske søppelbøtta

 19. Christin

  Samme her

 20. Camilla

  Har gjort samme tabben vi har også flytta fra blokk til hus! Tenkte ikke over det

 21. Siden ingen har nevnt det før i dette kommentarfeltet, så tenkte jeg å tipse deg om å hive slikt avfall i fryseren til neste tømming…

  1. komikerfrue

   lol

 22. Du kan fryse ned rekeskall og kaste det når søppelbilen kommer. Legg inn på mobilen. Du kan også ta av litt skall og bruke til å lage fiskebuljong til suppe el saus.

 23. Troooor Marna har fått med seg at skallet bør fryses neste gang. (Nevnte jeg at du burde fryse skallet til søpla tømmes)

  Hadde lett gjort samme feilen, om jeg hadde spist reker. (Vel, etter alle kommentarene her så vet jeg visst nå at skallet skal..fryses)
  🙂

 24. oops.. har gjort det samme! Heldigvis er søppeldunken et stykke fra huset og sjelden noen som går forbi (de fleste kjører), men de larvene var ekle :/ og takk for tips damer. Har aldri tenkt på å fryse søppelet.. så Marna, du er ikke alene.

 25. Renate

  Meeen, du har ikke tilfeldigvis hørt at man skal fryse ned rekeskallene?

 26. Astrid

  du får fryse skalla om du ikke har fått det tipset, Marna

 27. Thomas

  Restavfall blir hentet så sjelden ja. Men hadde du kastet det i matavfall så blir jo det hentet 2 ganger i uken vel? 😉

  1. komikerfrue

   Her sorteres matavfall i grønne luftige poser, sammen med resten av matavfallet.

 28. Emilie

  Haha ! Jeg visste ikke man skulle fryse rekeskallene, gjort samme blemma. Men ser ut som det er noe jeg burde vist (med tanke på alle disse kommentarene)

 29. Haha oida! Flirte godt, men er vel mer sjokkert over hvor MANGE som ikke ser/bryr seg om at de 600 personene som skrev før har nevnt frysebokstipset!

 30. Markus Ramoen Høgkubb

  Fryse ned boss!? I Ålesund tar vi dobbel kiwipose og knyta ann godt igjen. Rett i bossdunken!

 31. Camilla

  Som alle de andre sier, er det lurt å fryse rekeskallet til søpla hentes, men før du gjør det, kan du jo koke kraft på det. 🙂

 32. Haha Marna!!!
  Har du fått med deg at man bør fryse rekeskallet nå??? Jeg ler av oss høner som tripper etter å få overlevere husmorrådene til noen spm trenger dem.
  Likte forøvrig tipset om å gi det til fiskene godt.

  1. komikerfrue

   Hehe jup 😉

 33. Hannah

  Er det noen som har gode råd om hvordan å bli kvitt maggots tar jeg gjerne imot det. Vi har og fått maggots i søppel dunken vår denne uka, sååå ekkelt. Tenkte vaske søppel dunken med klor, håper det holder.

  1. komikerfrue

   Høytrykkspyler holdt for oss 😀

 34. Astrid

  Hvor er solbrillene fra?☺️

 35. Henriette

  Fryse skallet ja.. lurt! Eller måsen kan få det 😛 Og ja, den mest interessante kommentaren.. Hvor er solbrillene fra ? De var NICE 😀 Ha en super dag 😉

Comments are closed.