Sesongens beste hverdagsmiddag

Reklame – Opplysningskontoret for frukt og grønt -Oppskrift på min superraske middag

Nå er det supersesong for Norske grønnsaker og butikkene bugner av fersk, deilig, kortreist mat. Jeg syns det er litt kult å gå hjem med bærepose som det stikker noe grønt utav, da føler jeg meg litt ekstra, haha ja du vet. Jeg har sikkert sett det på film eller noe, men jeg syns det er litt stas da.

Den beste middagen jeg kan lage er kanskje den beste også, god gammeldags brennsnut. Det blir en slags ekstra god stemning i huset også når vi lager det; ungene vil gjerne hjelpe til og kutte, mannen blir småforelsket og dekker mer enn gjerne bordet og den fine stillheten når alle sitter og bare spiser er.. nydelig. Den varer i kanskje 25 sekunder da, men likevel! Det settes ihvertfall pris på og så var selve maten så fort gjort da gitt.

Ørjan pleier å si at den lukter så godt at “folk som går forbi må bli sure”.

Jeg bruker ofte Frukt.no til inspirasjon til middag fordi de alltid har fokus på sesongens grønnsaker, frukt og bær og tips til hvordan jeg kan få i meg og mine litt mer frukt og grønt i hverdagen, matpakka, ferien.. Nå har de superfokus på rotgrønnsaker,  ta en titt HER og lag et bokmerke 😉

Mitt supertriks for å få en god snute superraskt er å bruke baconterninger og/eller pølser. Jeg liker å bruke svin for jeg liker den salte smaken, men da må det være salt og gjerne røkt. Sommerkoteletter funker også utmerket.

For at det skal gå fort så surrer jeg baconet først med smør og løk, før jeg slenger oppi vann, grønnsaksbuljong og masse deilige grønnsaker. Når de har kokt seg møre så er det ferdig, så enkelt som det!

Grønnsakene jeg brukte:

 • 2-4 gulrøtter
 • 1 liten sellerirot
 • 1 persillerot
 • 1 stor potet
 • 1 purre
 • 1 løk

Ofte så bruker man det man har og noen ganger så kan jeg f.eks mose en hel blomkål eller selleriroten for å få i ungene enda med av grønnsaker. De liker å sitte og plukke ut favorittbitene sine så jeg prøver å balansere det med å tvinge de til å smake og å oppmuntre til å smake. “Noen” kan påstå at en ikke liker varme gulrøtter, men om det vanker en ny APP eller V-bucks så blir tallerkenen overraskende fort tom..! Jøss.. det var jo rene magien.

I tillegg brukte jeg:

 • Baconterninger
 • 1 pk pølser
 • Grønnsaksbuljong,  2 stk pr liter vann
 • 1 liter vann
 • Pepper

Jeg bruker ikke oppskrift så her er kun ca mengder, for man kan egentlig ikke gjøre feil. Dette blir godt uansett og det lager seg selv.

Tilbehør:

 • Flatbrød
 • Smør

Det grønne som stikker opp av handleposen er faktisk ikke forgjeves hos oss for vi har to stykker som elsker det ♡

Posted in Mat

4 Comments

 1. Chistine

  Hvor har du kjøpt den fine grønnsaksskrelleren din? 🙂

 2. Grønnsakssuppe er en favoritt her i huset også. Så godt, og så enkelt!! Du hadde så fin genser på deg. Hvor er den fra? Ha en finfin dag. Hilsen fra trøndelag.

 3. Jeg bruker også å ha i kalvekraft når jeg lager grønnsakssuppe. Det gir en veldig god smak..

 4. Det er så herlig å gå i grønnsaksdisken om dagen! Det bugner av norske grønnsaker og epler! Takk for at du inspirerer!
  Her skal det lages gulrotsuppe med ingefær og kokosmelk!

Comments are closed.