Dropp myten, BRUK produktene

Reklame – noen av produktene er sponset/gave (men brukes)

Jeg har hatt storopprydning inni dusjen, det kom til et punkt der det stod 6 halvtomme shampoflasker der og samme på balsam og dusjsåpefronten. Det blir så fort fullt og mannen er kanskje den verste til å bruke litt av alt istedet for å gidde sjekke hvilken som kanskje er nesten tom og kan tømmes. Nå er bestanden på et mer oversiktlig nivå, og neste ut er min sinnsykt overfylte kremhylle.

Det er litt sånn mellomsesong nå så det passer perfekt for jeg bruker solfaktor til sola går ned og liker å bruke opp det jeg har før jeg har noen gøye kurer foran meg i høst. Man kaster ikke en krem! Men man skal ikke spare på den heller, den skal brukes, for det er enda verre å la en krem stå til den harskner. Jeg pleier å si at den blir fornærmet om den ikke blir brukt så da blir den sur.

Dette er kun badehylla, det er mer i skapet.

Jeg starter med å ta ALT ned fra hyllene, ut av skapene, og så setter jeg det jeg vil prioritere å bruke opp, pluss det jeg alltid MÅ bruke, på plass på hylla. Resten setter jeg i skapet, sortert etter type, ikke merke, og i prioritert rekkefølge.

I stedet for å sette produktene samlet per serie så har jeg delt de opp slik: Renseprodukter (blå), peelinger (gul), serumer (rød) jeg bruker gjerne flere serum og ulike morgen og kveld, øyekremer (grønn), dagkrem med solfaktor og halskrem (lys blå), nattkremer (rosa) og en bodylotion med fruktsyre (regnbue).

Som hudpleier burde jeg vel anbefale å alltid bruke produkter fra èn serie om gangen, men man kan se det slik:

Å bruke èn serie er kjempebra om man jobber på et spesifikt problem, kjører en kur eller så er det også bra dersom man syns det ser fint ut på badehylla. Man skal ikke undervurdere helhetsfølelsen i hudpleie, det man oppfatter som bra gir gode hormoner som igjen gir glød og utstråling. -Og “bra” kan være alt ifra medisinske produkter som prikker og svir, til deilige velduftende kremer med herlig konsistens, gode ingredienser og lekker innpakning, eller her i mitt tilfelle: Den sinnsykt digge følelsen av å kombinere rydding og stelle huden. Jeg kjenner ingrediensene mine, men jeg har lett for å bli slapp i rutinene i den travle hverdagen og et slikt prosjekt som dette setter virkelig fart på sakene og jeg kjører full rutine morgen og kveld med den største glede. Det er så utrolig satisfying å kunne kaste en velbrukt, tom krukke i bosset. Takk for nå og takk for hjelpen ♥︎

Jeg har jeg masse nytt som skal prøves i høst. Det skal jobbes på pigmenteringer, anti rynke, sorte prikker og det kommer masser av kule masker. Gleder meg! Det er bare ETT prosjekt igjen etter dette som står igjen, men der tror jeg ikke det fins håp.

Han her tømmer aldri noe som helst!

Han sier at han sparer siste resten til å ta med på reise for å “spare vekt”, men han tar de aldri med og kjøper heller ny der han er eller på flyplassen.

Jeg talte 23 hårvokser i ene hylla hans, 23!!

9 Comments

 1. Sjekk ut videoen på vgnett , Elise undersøker ,man trenger tydeligvis ikke alle de produktene i ansiktet man bruker, for ikke å snakke om hvor mye penger man sparer , tommel opp:)

  1. komikerfrue

   Det er mulig, men jeg elsker produktene mine og noen produkter skal kun brukes på enkelte områder. Et c-vitamin serum som antioksidant er f.eks ikke smør på flesk med en dagkrem med SPF over. Noen virkelig liker å bruke mange produkter, andre trives best med bare et par, vi er alle forskjellige og som hudpleier har jeg alltid levd etter den regelen. Det er ikke vits i å selge en haug med kremer til et menneske som ikke kommer til å bruke det 🙂

 2. Martine

  Hei Marna! så at du hadde et produkt fra PCA i hylla, hva er din erfaring med det? jeg prøvde dagkremen og rensen fra pca og fikk en helt syyyk reaksjon. altså da snakker vi sykemeldt i en uke og helt sår, hoven og ru hud. det er nå 2 år siden og jeg sliter fortsatt med huden. hudlegen sier at jeg har fått rosacea, men jeg tror enda det er en «bivirkning» av de produktene jeg brukte, for nå kan jeg nesten ikke bruke noe på huden uten at jeg får masse røde prikker og blir sår. Huden min er også knusk tørr og jeg smører og smører men det hjelper ikke.. har du noen tips?? jeg blir gal, kan ikke ha på meg sminke uten at det ser helt jævlig ut pga. den tørre huden 🙁

  1. komikerfrue

   Ojda, først og fremst så tror jeg du skal høre på hudlegen din som tross alt har sett på huden din. Jeg har jobbet med PCA for flere år tilbake og har aldri sett nevneverdige reaksjoner på den, jeg har til og med kurs i produkt og behandlingsopplæring i den serien for både salgsprodukter og salongbehandlinger.
   Nå sier du ikke noe om hvor lenge siden det er du fikk denne reaksjonen, men en hudreaksjon på et produkt er som regel over på noen få dager fra man slutter å bruke produktet. Om plagene vedvarer så er jeg ganske sikker på at det ligger noe annet bak.
   Rens og dagkrem fra PCA har ikke spesielt sterke ingredienser, men om du har hatt et rosaceautbrudd lurende så kan den finne på å blomstre opp av noe så enkelt som det å prøve et nytt produkt og det hadde muligens kunnet skje av hvilket som helst produkt.
   Rosacea trigges ofte av stress, sol, nedsatt almenntilstand, sterk mat, trening eller annen grunn til økt blodsirkulasjon. Det er en komplisert betennelsestilstand i veggene i de tynne blodårene og det fins ingen konkret behandling for det annet enn å bruke svært milde produkter som skaper balanse i huden. Altså, unngå produkter som er for stimulerende.
   Det er også viktig å ihvertfall i perioder, ettersom hvor hardt du er angrepet, unngå sterk mat og hard trening. Jeg kjenner flere med ulike varianter og de fleste har et helt vanlig liv men må stelle huden ekstra og ta litt hensyn ved utbrudd.
   Jeg håper du ble litt klokere av dette, jeg legger ved en link til en nettside med mange fine tips om hudpleie og hudpleieserien Paulas Choice, som har en egen serie for rosacea hud. De er relativt rimelige i pris og absolutt verdt å teste 🙂 Start f.eks med rens og dagkrem, men gjerne også et beroligende serum.

   https://skincity.no/no/paulas-choice#{“F43″:”Rosacea”}

   Det fins også noe fine lokalprodukter på apoteket til lokalbehandling på utsatte områder, her er tips hentet fra Vitus Apotek:
   Metronidazol (Eks. Rozex eller Metronidazol)
   Azelain krem eller gel (Eks. Skinoren eller Finacea)

   Lykke til!

 3. Christina

  Akkurat de samme tingene som jeg tenker å fokusere på i høst! Har bodd et halvår i Australia (klager ikke) og huden min har virkelig fått seg en støkk. Tar gjerne imot anbefalinger etterhvert som du tester maskene:)

  1. komikerfrue

   Will do!

 4. enig med deg, de skal brukes og tømmes og kastes. Man trenger ikkje mange hundre åpne bokser og flasker samtidig, selvomd et skjer,men eg er nå i en fase der eg kutter ned på inkjøp og bruker det eg har opp-litt som deg 🙂 23 vokser trenger ingen…omg

 5. Det er jo nå hårvoksene er i sin gyldne alder. Aldri undervurder den siste kremtoppen om hvor mye du elsker produktet? Jeg hadde elsket å hatt 23 hårvoks bokser. Helt sikker på at jeg har en favoritt der som funker. Flaks det er noe igjen!

 6. Natalie Hille

  Hei!
  Hver gang jeg ser på deg får du meg i bedre humør. Jeg elsker å se på deg/bloggen din.

Comments are closed.